Muškarci o šminkanju: Previše šminke na ženi bi moglo ukazati na velike komplekse

Šminka postaje neizostavan detalj u životima mnogih žena. I dok mnoge žene smatraju da će više šminke učiniti da izgledaju ljepše - mnogi muškarci ne dijele takvo mišljenje. 


Evo šta oni imaju reći o tome: "Ja lično mislim da previše šminke ženu samo unakazi. Ne smeta mi kad žena nosi onoliko šminke koliko je dovoljno da bi istakla svoje prirodne crte lica. Međutim, toliko žena u današnje vrijeme svoje lice tretira kao platno. 

Toliko toga stave na lice da sve to izgleda jako umjetno. I ono što je najgore je što žene koje pretjeruju sa šminkom žele to da postave za standard." "Vjerujem da svi muškarci vole da su njihove dame prirodne. Naravno, ima ih koji vole da im žene izgledaju poput barbike od jutra do mraka ali to je posebna tema." 



"Manje je definitivno više. Nemojte nikad pretjerivati šminkom. Morate shvatiti da prava ljepota dolazi iznutra. A ako se osjećate kao da se trebate osloniti na stotine slojeva šminke da biste se osjećali lijepo to bi moglo pokazati da imate velike komplekse." 

"Da, lijepo je kad se žene trude da izgledaju lijepo za svoje partnere. Ali na kraju dana će prava ljubav nadmašiti fizičku ljepotu. Bez obzira na to da li djevojka nosi šminku ili ne, to nije ni bitno u vezi koja je izgrađena na bezuslovnoj ljubavi. " „Iskreno, volim djevojke koje su zaista lijepo našminkane. 



To je oblik umjetnosti. Međutim, ne volim kad se u tome počne pretjerivati. Previše šminke, tačnije pudera često izgleda jako neuredno na ženi.“ "Moje je mišljenje da bi djevojke trebale više truda ulagati u njegu svoje prirodne ljepote nego što ulažu u šminku i tehnike njenog nanošenja." 

"Jednom sam vidio sliku moje majke i njenih prijateljica kada su bile u ranim dvadesetima. Oduvijek sam mislio da su to neke od najljepših žena koje sam ikad vidio. I postojala je jedna stvar koju su sve imale zajedničko - bile su jednostavne i prirodne. Nisu pretjerivale s eyelinerom ili maskarom. I mislim da se na to u stvari svodi privlačnost."

Pokreće Blogger.