Ljubav zahtijeva posvećenost: Ispunite 7 uslova za srećnu vezu i ne plašite se napuštanja i preljube

Ako želite da vaša veza i ljubav potraju još dugo potrudite se da ispunite neophodne uslove. Da biste bili sjajan partner trebali bi ste posjedovati moć nad svim onim što čini jednu ljubav pravom:


MOĆ POŠTOVANJA: Da biste nekoga voljeli, morate ga poštovati. Poštovanje u vezi je bitno skoro kao i sama ljubav. Uzalud volimo ako ne poštujemo, to dvoje ide pod ruku. MOĆ DAVANJA: Jedan od glavnih uslova primanja ljubavi je davanje ljubavi drugima. 

Što više dajete, više dobijate. Ljubav koju dajete vam se vraća. Jedan od razloga zbog kojih ljudi često gube ljubav je očekivanje da će neko voljeti njih, bez da oni prvi pruže ljubav. Razmišljajte češće šta možete dati umjesto da gledate šta možete dobiti. 



MOĆ PRIJATELJSTVA: Ako želite pronaći pravu ljubav, prvo morate pronaći pravog prijatelja. Kao što je rekao francuski pisac Antoine de Saint-Exupery: "Voljeti ne znači gledati se, već gledati zajedno u istom smjeru." Trajna veza zasniva se na zajedničkim vrijednostima, uvjerenjima i interesima. 

MOĆ DODIRA: Dodir smanjuje nivo stresa, poboljšava imunološki sistem i raspoloženje. Dodir je jedan od najsnažnijih izraza ljubavi. Poklonite nježan dodir svojoj voljenoj osobi češće i ne plašite se da ćete se udaljiti. MOĆ PRUŽANJA SLOBODE: 



Kineska mudrost kaže: „Ako nekoga volite, pustite ga na slobodu. Ako vam se vrati, vaš je; ako ne, nikada nije bio vaš. "Ljubav ne zna za uslove i sputavanja. To što nekoga volite ne daje vam pravo da ga zatvorite i držite samo za sebe. 

MOĆ KOMUNIKACIJE: Za stvaranje bilo kakve veze potrebna je sposobnost komuniciranja. Nažalost, ne slušamo šta nam žele reći, a i sami se bojimo izraziti svoja osjećanja. Morate prevladati strah i otvoreno komunicirati sa osobom koju volite. 

MOĆ PREDANOSTI: Nedostatak posvećenosti čest je problem. Kada doživi bol u prošlosti, osoba podsvjesno odlučuje da se u potpunosti zatvori i ne dozvoli da je novi partner povrijedi. Strah je veći od želje za ljubavlju. Ako želite nešto u životu, posebno ljubav, morate se posvetiti onome što vam je drago, trebate težiti da prevladate svoje strahove, budete spremni dati.

Pokreće Blogger.