Kad iskreno volite ne možete zamisliti da spavate kraj druge osobe: Ljubavni savjeti književnice

Ruska poznata blogerica i književnica Malka Lorenc imala je pregršt sjajnih izjava u vezi ljubavi.


Donosimo neke od njenih izjava: Ako ne volite muškarca, nemoguće je spavati pored njega. Ako volite muškarca - nemoguće je spavati sa bilo kim drugim. Brak treba da daje sigurnost. A sreća - kako se kome posreći. Rad mora donositi novac. 

A ako vam se pri tome i sviđa, to je isto čudo i sreća kao srećan brak. Ali nije norma. Sreća nije norma. Ako se ne osjećate sigurno pored tog muškarca - ne trošite energiju na njega. Ne razmišljajte o njemu uopšte i živite kao da nemate muškarca. Zato što ga nemate. 



Ako nikada nismo imali nešto, ne možemo da znamo koliko nam je to potrebno. A ako nam je nešto potrebno, uvijek nam se čini da nam je jako potrebno. Kada u vrućini dođete do limunade, naručujete najveći bokal i sumnjate da će to biti dovoljno. 

A onda se ispostavi da vam je trebalo pola bokala. Za nekoga je najvažnije da održe red u kući, i u tome nema ništa smiješno. Za nekoga je najvažnija fizička nježnost. Za nekoga - zabava i spontanost. Svi se zadovoljavaju drugačije. 



Ako čovjek nema hrane za vas, i ne može vas ponuditi time što vama treba - uvijek ćete biti gladni. Život ne treba držati pod kontrolom. Sa njim se ne treba boriti - sa njim se treba družiti.

Pokreće Blogger.