Od partnera zahtjevajte ono što zaslužujete: 7 stvari kojih se žene ne bi trebale stidjeti

Mnoge žene se stide tražiti ono što im treba i pripada. Danas je vrijeme da se to promijeni.


1. Prihvatite komplimente: Ne negirajte komplimente kad vam ih drugi upute. Čak i kada mislite da nisu iskreni zahvalite se. 2. Otvoreno razgovarajte o svojim osjećajima: Ovo je pravilo koje treba shvatiti ozbiljno. Ne morate skrivati svoje osjećaje niti trpiti bilo što negativno. 

Ako vam nešto ili neko ne odgovara ili vam stvara nelagodu - otvoreno to recite. 3. Ne plašite se prekinuti vezu: Ključ sreće je iskrenost. Iznad svega, budite iskreni prema sebi: Ako vam nije ugodno održavati prijateljski ili romantični odnos s nekim, onda nemojte. Prekinite vezu koja vam ne odgovara.



4. Zahtjevajte ono što zaslužujete: Imate pravo zahtijevati priznanje za svoj rad ako to zaista zaslužujete. Tražite svoje zasluge u ljubavnoj vezi. zajednici, na poslu, pa čak i s prijateljima. 5. Držite se vlastitih granica: Iz nekog razloga, žene vjeruju da su dužne biti ljubazne i pomagati svima kojima je potrebno, žrtvujući vlastite interese. 

Vrijeme je da promijenite svoj stav prema vlastitom životu. 6. Zahtijevajte pravedan tretman: Neko vas može pokušati iskoristiti narušavajući vašu nezavisnost i dostojanstvo. Ali to ne smijete dopustiti. Vaša dobrobit i sreća jedini su prioritet koji se ne može poreći. 



Založite se za svoja prava i ne plašite se zahtijevati pošten tretman prema sebi. Ko će to učiniti ako ne vi? 7. Pokažite svoje emocije: Žene se odlikuju svojom emocionalnošću. I nema potrebe da to krijete. Ove stvari vam mogu pomoći da se otvorite kao osoba. Ne stidite se svojih emocija, pokažite šta osjećate.

Pokreće Blogger.