Svako ima neku istinu koju krije: 9 pitanja koja bi mogla otkriti drugu stranu nečije ličnosti

Pronašli smo 9 zanimljivih psiholoških pitanja pomoću kojih će se vaš partner u razgovoru uključiti u raspravu o temama o kojima vjerovatno nikad prije nije razmišljao. 


Na ova pitanja se ne može odgovoriti sa „Da“ ili „Ne“ jer zahtijevaju detaljnije odgovore. I nema ispravnih odgovora. Ali ponekad je dobro pitanje već odgovor. I zapamtite, ne pitajte ova pitanja osobu u koju se ne želite razočarati. 1.Da li bi otvorio kovertu u kojoj stoji datum tvoje smrti? 

Pomoću odgovora na ovo pitanje možete razumjeti nivo fatalizma osobe i njen odnos prema životu generalno. 2. Da li bi sam sebi bio prijatelj? Tako možete vidjeti kakvo je samopouzdanje te osobe, njegovu snagu i slabosti, i koliko je interesantna.



3. Ako bi mogao da vidiš skalu iznad glava nekih ljudi, šta bi želio da ta skala mjeri? Njihov status u društvu, njihov nivo sreće, bogatstvo itd.? Sa ovim pitanjem ćete vidjeti kakvi su toj osobi prioriteti i vrijednosti. 4. Šta radiš drugačije od drugih ljudi? 

Na ovaj način možete vidjeti koliko je nečije samopouzdanje, njihov smisao za humor, njihov nivo ludosti, i koliko je osoba jednistvena. 5. Ako tvoj partner ne sazna da si ga slučajno prevario, da li bi mu to priznao? Ovo pokazuje njihov moralni standard i stav prema drugim ljudima. 



6. Da li ikada imaš osjećaj da se jedan dan ponovio sto puta? Ovako možete saznati kakav život osoba živi i da joj život ima smisao. 7. Kada bi muškarac i žena živjeli na dvije različite planete, šta bi se sa ovim planetama dogodilo? 

Ovdje možete saznati da li je osoba sklona stereotipnom razmišljanju i njihov nivo logike. 8. Ako počiniš zločin, da bi prehranio svoje gladno dijete, jesi li taj zločin počinio zato što si loša osoba ili iz nužde? To će pokazati nečije moralne standarde i njihov odnos prema porodici. 

9. Da je sreća novac, kakav bi bio tvoj posao? Ovdje možete razumjeti nade i snove osobe i šta joj nedostaje u životu. Postoji toliko drugih pitanja i dilema. Možete ih koristiti i kao način da bolje upoznate osobu.

Pokreće Blogger.