Psiholog Labkovski: Ne gušite muškarce svojim problemima - 5 grešaka sa kojima ih odbijate

Postoji nekoliko načina da otjerate muškarca od sebe. Izbjegavajte ove uobičajene pogreške!


Prvo, ne opterećujte muškarca svojim problemima.
Ništa muškarca ne plaši više od trenutnog prebacivanja odgovornosti sa žene na njega. Čovjek rečenicu "Imam probleme, pomozi mi" čita kao pokušaj da mu neko sjedne na vrat. 

Drugo, ističete materijalne potrepštine. "Moj telefon se stalno kvari, baš je star ali za novi nemam novca." "Znate, moj rođendan dolazi uskoro i oduvijek sam ga željela proslaviti u Parizu, žao mi je što sebi to ne mogu priuštiti." Na taj način poslale ste mu poruku "Treba mi novac." 



Treći način da sve pokvarite na samom početku veze je reći da vas zanimaju samo muškarci s ozbiljnim namjerama. U 99% slučajeva odabraćete različite strane, jer ćete shvatiti da ne želite iste stvari. Četvrti tip ponašanja često pokazuju žene koje su u nedavnoj prošlosti doživjele raskid ili razvod

Upoznavši novog potencijalnog partnera, pričate mu o svom prošlom životu, objašnjavaući kako je to bila užasna veza. A uloga glavnog negativca, dodijeljena je, naravno muškarcu. Čak i ako vaš bivši, blago rečeno, nije najpristojnija osoba, nemojte ga blatiti pred novim muškarcem. 



Isti princip koriste i poslodavci prilikom razgovora sa novim zaposlenikom: Niko vas neće prihvatiti u radni odnos ako na razgovoru blatite prethodnog poslodavca, to je loš oblik. Muškarac će steći utisak da ćete kasnije i o njemu tako ružno govoriti. 

Naredna greška jeste sakriti važan dio vašeg života, na  primjer ako pokušavate sakriti da imate dijete. Stavite se u poziciju muškarca: Zamislite da vam je, nakon nekoliko sastanaka, osoba sa kojom se viđate prećutala nešto važno iz svog života, ili drugim riječima - lagala.

Pa onda odjednom izjavi: e vidiš - ja imam dijete. Ovo je vrlo odbojno, jer normalna majka ne može a da ne spomene svoje dijete tokom razgovora. Dijete je prirodni dio majčinog svakodnevnog života, stoga, ako šuti, muškarac će pomisliti da ne brine dovoljno o tom djetetu. 

Sad će mi mnogi vjerovatno zamjeriti kada kažem da ne možete govoriti o novcu, ne možete govoriti o ozbiljnim namjerama, ne možete govoriti o svojoj prošlosti, ne možete razgovarati o problemima... O čemu onda možete razgovarati? Evo reći ću ovam. 

U početnoj fazi veze važno je da se oboje upoznate kako biste shvatili jeste li zaista dobar par ili ste različiti ljudi. Razgovarajte o svojim hobijima, onome što vas čini sretnim ili uznemirenim, o vašem djetinjstvu ili o prijateljima, ali ne trudite se biti previše dobri i predstaviti se u najboljem svjetlu. 

To je tajna uspješnih sretnih veza: međusobna iskrenost partnera i otvorenost. Budite svoji i čovjek će zavoljeti ono što vi jeste, a ne neki pojam savršenstva.

Pokreće Blogger.