Nikad nije kasno za ono što želite: 7 savjeta sa srećniji i produktivniji život

Postoji milion razloga da budemo bolji, da napredujemo i budemo srećniji. Danas donosimi 7 glavnih:


1.Sve što postoji je u sadašnjosti. Razmislite o ovome na trenutak. Koliko nas stvarno više živi u sadašnjem trenutku? Zašto se onda ne fokusiramo na jedinu stvar koju zaista možemo iskusiti upravo sada...a to je sadašnji trenutak? 

2. Možemo promijeniti jednu po jednu stvar. Kad smo previše zauzeti razmišljanjem o stvarima koje moramo promijeniti, nemoguće je uraditi nešto konstruktivno. Kad se fokusiramo na jednu stvar koju ćemo poboljšati, to ide puno bolje. Ne bavite se svim stvarima odjednom, nego se fokusirajte na jedno i dajte sve od sebe. 



3. Korak po korak. Jesmo možda malo stariji, ali to ne znači da treba da mijenjamo neke stvari preko noći. Ako žurimo da uradimo neke stvari vjerovatno ih i nećemo uraditi dobro. Čemu onda žurba? 4. Budućnost je nesigurna. Naravno, niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti! Zamislite koliko bi bolji bio život da smo živjeli svaki dan kao da nam je posljednji... 

5. Gdje ima volje, ima i načina. Koliko smo puta ovo čuli? Bez naše volje nismo ništa. Ako dišete, volja je aktivna i spremna da se iskoristi. Mogli bismo tvrditi da je volja jedan od najvažnijih elemenata ljudskog postojanja..  Imate vaš um, vašu dušu i vašu volju. Upotrijebite ih. 



6. Nikada nije kasno da radite na sebi. Skoro bez izuzetka, neka od kajanja koja su se doživjela kasnije rezultat su toga da se osjećate kao da niste ništa postigli. Kad se osjećate kao da niste ispunili svoj pravi potencijal, to može ostaviti bolan trag. Ali sposobnost da se poboljšate nema rok trajanja. 

7. Naše naslijeđe. Kako će buduće generacije razmišljati o nama kad napustimo ovaj svijet? Hoće li ih nadahnuti vaš život? Hoće li biti ravnodušni... možda čak i pomalo razočarani? Prilično je iznenađujuće koliko malo ljudi ne razmišlja o nasljeđu do kasnih godina života. Ali ono što ostavljamo za sobom svojim potomcima jedan je od najvećih darova koje možemo dati.

Pokreće Blogger.