Ne tražite od partnera da bude vijeran, to bi ga moglo otjerati: Priča razvedene žene

U ljubavnoj vezi je jako važno da se postavite na pravi način. Od vaše "uloge" u vezi zavisi i vaša sreća.


Kao što nisu sve žene iste, tako nisu ni svi muškarci isti. Ali... postoje neki šabloni ponašanja koji su zajednički svima. Ja sam se udala sa 22 godine. Ovo jeste moja priča ali vjerujem da će pomoći mnogima koji imaju poteškoće u vezama pogotovo ženama koje sumnjaju u vijernost svojih muškaraca.

Dakle, osvrnimo se na spomenute šablone ponašanja. Čitava vaša veza ovisi o tome kako se postavite jedno prema drugome. Ko je "glava" veze, ko se više pita, ko se ne pita ništa, kako ste došli do te uloge u vezi? To su vrlo važna stvar, a isto tako važno je znati da se uloge u vezi mogu i promjeniti



Ja sam se na početku veze postavila kao uobražena žena koju je teško dobiti i koja može otići svakog trenutka. Tada me je moj muž volio više nego ikada. Tada sam to povezivala sa tim što je bio početak veze pa sam zbog toga lako prihvatila što nam kasnije ljubav slabi.

Kako su godine prolazile život u braku je postajao monotoniji, a ljubavi je bilo sve manje. Moj muž se udaljavao sve više, a ja sam sve više trčala za njim. Nisam ni trepnula a uloge su se već promjenile, ja sam postala ona što trči za njim a on je postao onaj uobraženi tip kojeg je teško dobiti.



Što sam ga više kontrolisala, više je izlazio. Što sam ga više ispitivala više je šutio. Što sam mu više branila više je to radio. Dakle - sve kontra! To je taj šablon ponašanja koji treba razbiti čim ga uočite! Čovjek je takav, ne voli da ga išta guši i da osjeća da mu neko nešto uskraćuje.

U tom slučaju bi mogao posegnuti za drastičnim promjenama koje vam se možda neće svidjeti. Zato promjenite svoj pristup i gledajte kako se stvari mijenjaju. Ne tražite da vam bude vijeran, to će stvoriti pritisak u njegovoj glavi. Ne tražite od njega da ne izlazi, već se skockajte i izađite sa prijateljicama. Ne tražite od njega konstantnu pažnju, već pokažite malu distanciranost. Upamtite, što manje tražite od njega više bi mogle dobiti.

Pokreće Blogger.