Baka je govorila: Za sreću u braku treba i prešutiti - 5 lekcija najbitnijih žena iz moje porodice

Tokom života najvažnije lekcije sam dobila od najbitnijih žena iz moje porodice. A to su sljedeće:


1. "Najljepši dio veze je kada nekome poklonite neočekivani poklon u neočekivano vrijeme" - moja majka. Moja majka mi je govorila ove riječi dok sam još bila tinejdžerka ali sam ih shvatila. Iznenadite ljude, nasmijte ih. To ne mora biti specijalna prilika, dadnite svakome do znanja koliko volite. 

2. „Nikad ne znate ko stoji pored vas. Ti ljudi bi mogli biti najveća radost u lošim danima “ - moja prabaka. Nasmiješite se osobi koju svakodnevno viđate u podzemnoj željeznici na putu do posla. Upoznajte ljude pored kojih stalno prolazite. Nikad ne znate koliko sreće vam može donijeti ta osoba. 



3. "Ako ćete se svađati sa suprugom, bolje je da ne govorite ništa - to će vas oboje učiniti sretnijima" - moja baka. Trebate li se zaista početi svađati oko stvari koje nisu bitne? Da li je važno ko je i šta tačno rekao prvo? Razmislite na trenutak o stvarnoj važnosti određenih stvari, a ako sumnjate, učinite sebi uslugu i šutite. 

Moja baka je ovu teoriju prenijela na moju baku, majku pa i na mene. Vjerujem da su se zbog nje izbjegle mnoge svađe. 4. "Nikada nemojte prestati primjećivati jednostavne stvari zbog kojih se vaši najmili osmjehuju." - moja ujna. 



Jednostavne stvari su vrlo važne. Zapamtite sve ono što donosi radost vašim najmilijima. Sjetite se uz koju pjesmu počinju pjevati. Uhvatite ih za ruke dok kupujete. Pogledajte ih u oči i recite im da volite. 5. "Bez rasprave o problemu ne možete doći do rješenja". - moja tetka. 

Pokreće Blogger.