Život daje očigledne znakove, nažalost mnogi odbijaju da ih prate: Predivan tekst Irine Hakamade

Irinu Khakamada 1995. godine časopis Time imenovao je političarkom XXI vijeka i svrstao među 100 najuticajnijih žena svijeta. Danas donosimo odlomak njenog teksta o samorazvoju.



Postoje trenuci kada se ništa ne događa. Ne plaši ih se. Tišina je nevjerovatno vrijeme, tada počinjete hodati prema sebi. Osoba treba tražiti osjećaj sreće u sebi, a ne u predstavljaju sebe kao drugih. Srećan je onaj koji je potpuno zadovoljan sobom i vjeruje da nema problema i nedostataka koje bi trebalo sakriti. 

Ako osoba nema komplekse, ona je robot. Ponekad se čovjek priprema čitav svoj život za glavni govor, a ponekad vam glavni govor određuje čitav život. Počnite sanjati o budućnosti, čak i prije nego što prekinete sa svojim prethodnim životnim šablonom, čim osjetite da nešto nije u redu. 



Kao magijom, ljudi će se početi pojavljivati u vašem okruženju, tada ćete shvatiti da radite nešto korisno. Naići ćete na prave knjige, prave članke. Sve okolnosti počeće se razvijati oko vas na takav način da ćete se korak po korak, početi kretati se prema glavnom činu u vašem životu. 

Uspjeh nije cilj, već način razmišljanja. Niko vas ne može uništiti bolje od vas samih. Nikada ne krivite svijet! Duboko je ravnodušan prema vama. Sve dok za svoje nevolje krivite ljude oko sebe - idete nizbrdo. Nekim ljudima je vrlo teško da se promijene - drže se prošlosti, čak i ako im je život već dugo u zastoju. 



Ali sudbina je poput lava. Ako se bojite, udariće na vas, a ako nema straha, vodiće vas kamo želite. Najlakši način da započnete nešto novo je da budete isfrustrirani starim. Zavist, žurba, pohlepa dovode do ozbiljnih problema. Sposobnost da zastanete, dođete sebi, vratite duševni mir približava vas cilju.

Pokreće Blogger.