Vjerujte intuiciji više nego muškim opravdanjima: Ljubavnice često ostavljaju tragove, uočite ih

Ljubav jeste slijepa, i to je dokazano kroz brojne ljubavne priče, kako srećne tako i one tragične.


Na jednom stranom ženskom forumu pojavile su se priče žena koje su objašnjavale kako su pronalazile tragove ljubavnica njihovih muškaraca. Među njima je bila i mlada amerikanka koja je odlučila da podijeli svoje nezaboravno iskustvo na istu temu.

Naime, ona je bila udata punih 6 godina za muškarca za kojeg je smatrala da je mnogo bolji od nje, ali joj je on uvijek svojom ljubavlju dokazivao da je voli i da su jednaki. Bila je toliko zaljubljena u njega da mu je vjerovala svaku riječ koju kaže, čak i kada zvuči potpuno besmisleno.



Jednog popodneva dok je spremala ručak, čekajući da se njen suprug vrati kući sa posla, neko je pozvonio na vrata. To zvono je zauvijek promijenilo ono što slijedi; Otvorila je vrata i ugledala predivnu, visoku plavušu koja je bila vidno rastresena. 

"Dobro ženo da li si ti ćorava? Ja ti godinu dana ostavljam tragove da vidiš kakvog kretena od muža imaš a ti se praviš slijepa kraj zdravih očiju?". Jadna žena doživjela je šok slušajući riječi navodne ljubavnice svoga muža. A onda je sve počelo da joj bude jasnije.



Sjetila se čudne naušnice koju je pronašla u krevetu pa ju je muž ubjedio da su trebale biti poklon za nju ali je drugu izgubio. Sjetila se ceduljice u njegovom džepu, sa brojem telefona ispisanim karminom kojeg nikad nije okrenula da provjeri. Sjetila se ženskog parfema na njegovoj jakni, na šta je on rekao da ga je pošpricala žena u parfimeriji.

Sjetila se svih stvari kada je posumnjala u vjernost svog muža - a on bi je sa uspjehom ubjedio da je sve plod njene mašte i da ima dobro opravdanje za sve. "Da, to sam ti sve ja ostavila tebi da primjetiš" rekla je iznervirana plavuša. "Nisi prva žena sa čijim sam mužem, mnoge sam brakove uništila.

Ja sam slobodna žena koja voli da se zabavlja, i nije moja krivica što ti muškarci, koji se žele zabavljati sa mnom, imaju žene kod kuće. Naravno, žao mi je tebe, kao i svih drugih žena i zbog toga uvijek ostavim tragove da bi shvatile sa kakvim kretenima živite.

Oni su dobri za zabavljanje, ali takvi ti ne trebaju za ništa više, sa takvima se ne gradi porodični život. Sljedeći put bolje otvori oči i vjeruj svojoj intuiciji više nego što vjeruješ riječima muškarca. Ljubavnice ti nisu najveći neprijatelji, one će ti pomoći da shvatiš da imaš pogrešnog muškarca pored sebe, i spasiti te propasti. Zato ubuduće, dobro prati tragove, i svoju intuiciju." Rekla je plavuša, okrenula se i otišla.

Ovo je samo jedan od primjera koji potvrđuje da je ljubav zaista slijepa. Mnogi od nas svjesno izbjegavaju dokaze dok drugi toliko vjeruju svom partneru da se i ne zapitaju da li možda postoji neko treći u priči. Bilo kako bilo, dobro je uvijek biti na oprezu i pratiti signale koji nam se ukazuju.


Pokreće Blogger.