Vaše vrijeme je dragocjeno, pažljivo birajte na šta ga trošite: 10 osnovnih ženskih pravila

Bez obzira kako izgledate i čime se bavite - vaše postojanje je jako vrijedno zato usvojite važna pravila.


1) Vrijedim mnogo, takva kakva jesam. Da bih osjetila vlastitu vrijednost, ne moram biti ili izgledati kao neko drugi.. Dovoljno mi je da budem svoja. 2) Šta god da radim - kuham supu, sadim cvijeće, pišem članke, komuniciram s ljudima, stvaram odnose - dragocjeno je. 

3) Vrijednost onoga što stvaram mjeri se mojim unutrašnjim doprinosom tome, a ne vanjskom procjenom mog učinka. Samo ja zaista znam koliko se truda ulaže u ono što sam stvorila. I samo ja to mogu cijeniti. 4) Ne moram dokazivati svoju vrijednost. 



Ako se neko s tim ne slaže - neka samo prođe. 5) Ne moram opravdavati drugima svoje postupke. 6) Neću dozvoliti nikome da obezvrijedi moj trud i ono što ja činim. 7) Moje nesavršenosti, loše raspoloženje ili hormonalne promjene ni na koji način ne umanjuju ovu vrijednost. 

8) Svjesno biram one s kojima komuniciram. Cijenim i poštujem sebe, cijenim i poštujem druge. Moji bliski ljudi su velika vrijednost u mom životu. Čak i kad ne opravdaju moja očekivanja. Nisam odgovorna za njihov život. Odgovorna sam za svoj izbor - s kim, kada, gdje i kako komuniciram. 



I svjesno biram one s kojima mi je komunikacija dragocjena. 9) Moje vrijeme je dragocjeno. I tako svjesno biram na šta ću ga potrošiti. Moje vrijeme pripada meni. I odlučujem da ga zaokupim onim što mi je dragocjeno. Ma koliko izgledalo neobično, glupo ili beskorisno spolja. 

10) Moj osjećaj vlastite vrijednosti ne ovisi o vanjskim resursima. Okolnosti se mijenjaju, a ja ostajem svoja - u bogatstvu i u siromaštvu, i u bolesti i u zdravlju, i u dizajnerskoj haljini i u jednostavnoj pletenoj majici. Ja sam ja. Vrijedna sam zbog onoga što je u meni, a ne zbog onoga čime sam trenutno okružena.

Pokreće Blogger.