Sreća se ne zaslužuje, nego se uči: 5 afirmacija koje bi trebali izgovarati svaki dan

Niko ne želi da započne svoj dan crnim mislima i depresijom. Novi dan donosi nove mogućnosti i šanse, pa ga započnite sa svježim, pozitivnim mislima. 


Ako mislite da niste spremni da se borite, nećete ni biti. Sve je u vjerovanju, dakle, ako vi vjerujete da će nešto biti sjajno, i biće. Svaki dan će vam prolaziti sa osmijehom na licu. Evo 5 stvari u koje trebate vjerovati da bi vam dan bio uspješan. 

1.Dan će biti odličan. Svaki dan može biti dobar ili loš. Zavisi kako mu pristupite. Ako mu pristupite sa osmijehom biće dobar. Sve što treba da kažete čim ustanete je: „Današnji dan će biti sjajan!“ 2. Danas ću postići uspijeh. Uspjeh nije samo vezan za poslovne prilike. 



Uspjećete kao ljudsko biće ako danas nekome pomognete. I ako započnete svoj dan misleći da ćete pomoći ljudima kojima pomoć treba, to ćete i učiniti. Ne treba vam puno, osmijeh je dovoljan. 3. Stvari se odvijaju savršeno. Stvari se dešavaju s razlogom, a razlog je obično dobar. 

Znate šta želite, pa čak i ako se suočite sa tugom i depresijom oko vas, znate da je svjetlo na kraju tunela. Sve što treba je da vjerujete u višu silu koja vas nikada neće iznevjeriti. Recite ovo dok ujutro perete zube. 4. Ja sam u stanju hrabrosti i ljubavi.



Nisu svi dani mirni, a mi uvijek imamo sklonost ljutnji zbog sitnica. Te stvari možda za nas nisu male i zato imamo takve reakcije. Znamo da je teško zadržati smirenost, ali to trebate učiniti kako biste imali savršen dan. Izgovorite to naglas dok pijete čaj.

5. Sve što trebam sam ja. Znate šta to znači. Šapćite to dok vježbate u teretani. Ili obavljate kućanske poslove. Sjetite se da ćete u njih vjerovati samo ako želite vjerovati u njih. Držite se misli, učinite svoj dan pozitivnim i svjedočite promjenama koje dolaze iz dana u dan.

Pokreće Blogger.