Prestao sam voljeti svoju ženu - Šta da radim a da je ne povrijedim: Psiholog savjetuje

Prema psiholozima, odsustvo ljubavi ne može se sakriti. Ponašanje muškarca se iz temelja mijenja kad prestane voljeti ženu. Ovo su znakovi izgubljene ljubavi: 


Muž više ne želi dijeliti svoja iskustva ili uspjehe sa suprugom. Ne zanima ga njeno mišljenje; Često ženi zamjera sve; Izbjegava bliskost s njom, neprestano smišlja izgovore. Ne govori nježne riječi, ne zanima je kako joj je prošao dan, ne zove ponovo i ne pokazuje znakove pažnje; 

Supružnici više nemaju zajedničke teme razgovora. Muškarac ignoriše ženske zahtjeve kada ona zatraži pomoć u nečemu. Ne odgovara na njene pozive kad je odsutan. Riječ "mi" više se ne pojavljuje u njegovom leksikonu. Česte svađe i obračuni između njih. 



Sve ovo sugeriše da porodični život puca po šavovima. Ako muškarac postavi pitanje „Prestao sam voljeti svoju ženu, šta da radim“, tada je najbolje poslušati savjet psihologa. Možda nije sve izgubljeno i biće moguće oživjeti nekadašnju nježnost, strast i ljubav. 

A ako to nije moguće, ispravnije je rastati se, dajući sebi i njoj priliku za izgradnju nove veze. Kad oboje shvate da je nemoguće spasiti brak, razumno je razvesti se mirnim putem, posebno ako su tu uključena djeca. Da biste izbjegli dalje sukobe, vrijedi unaprijed razgovarati sa supružnikom o podjeli imovine. 



U ovom slučaju nećete morati proći kroz neugodan sudski postupak. Nešto je teže ako predstavnika jačeg spola muči to što se zaljubio u drugu ženu. Sasvim je moguće da je zaljubljivanje samo plod mašte, prolazna zaljubljenost i ništa više.

Dakle morate biti 100% sigurni da ne želite više brak sa svojom suprugom i da zaista vidite budućnost sa ženom u koju ste se zaljubili. U tom slučaju trebali biste iskreno popričati sa svojom ženom. Ma koliko bi ona mogla biti povrijeđena razlaz je bolja opcija nego da živite još dugo godina zajedno nezadovoljni svojim odnosom.

Pokreće Blogger.