Kad muškarac ugađa ili je zgriješio ili nešto želi: 5 načina kako manipulišu da dobiju šta žele

Sitne manipulacije ne štete odnosima, ali ako partner ne može pronaći normalan način komunikacije već stalno pribjegava trikovima ubjeđivanja ili manipulacije - takva veza nema sjajnu budućnost. 


U nastavku otkrijte signale koji bi mogli pokazati da imate posla sa manipulatorom. 1. Pohvale: Laskanje je jedan od najboljih načina da muškarci manipulišu do savršenstva. S tim u vezi, djevojka je najlakše pogođena komplimentima. 

Takav manipulator će je ubijediti u stvari za koje ni sama nije vjerovala da su tačne. Na primjer, ako je žena očigledno punija a on kaže da nije debela uopšte i da je savršena - to je očigledan vid manipulacije. Iskren muškarac bi u tom scenariju rekao nešto poput: "Pa šta ako si malo punačka, meni si savršena" - to je iskren pristup. 



2. Sažaljevanje: Muškarci dobro znaju da su žene jako saosjećajne i kada im nešto treba uvijek udaraju prvo na tu kartu. Na primjer kada se posvađa sa svojom ljepšom polovinom, ako počne da se pravda kroz priču da je imao tešku prošlost ili je bio povrijeđen mnogo puta znajte da igra na kartu manipulacije. 

3. Glumljenje prijatelja: Takvi muškarci ubjeđuju svoju ljepšu polovinu da nema iskrene prijateljice, i da su im oni jedini prijatelj. Na taj način pokušavaju da kontrolišu svaki korak svoje žene, traže potpuni izveštaj o njenim postupcima, a u slučaju neposlušnosti spremni su na svašta. 



4. Lažna obećanja: Pravi muškarac će dati sve od sebe da svojoj ženi ispuni želje i pomogne u ostvarenju ciljeva. Ali ako primjetite da se njegova obećanja uopšte ne ispunjavaju čak i kada ima mogućnosti za to - zapitajte se koliko je iskren. 

5. Ako previše brinu o vama pazite da se nešto ne krije ispod toga. Muškarci koji pokazuju preveliku brigu o ženi obično je kasnije ne puštaju da ide sama, čak ni u kupovinu. Oni sami biraju njenu odjeću i sve ostale sitnice. Oni odlučuju šta da piju, šta da jedu i šta da obuku.

Pokreće Blogger.