Reći ću vam šta je pravi luksuz: Luksuz je živjeti kako ti se sviđa, bez da te iko sputava

Reći ću vam šta je pravi luksuz – To je živjeti život kako ti se sviđa, po svojim pravilima. 


Luksuz nisu novac, kuće, jahte, restorani... Luksuz je jesti ono što voliš, družiti se s onima s kim ti je lijepo, biti zajedno iz ljubavi, a ne zbog osećaja dužnosti. Možeš se ti udati za najbogatijeg muškarca i imati pored njega sve. Ali to nije luksuz

Ali ako nemaš svoju slobodu, ako te drži zatvorenu u kući i nemaš pravo da radiš sve što poželiš – to nije nikakav luksuz. Luksuz nije družiti se sa bogatim ljudima, luksuz je družiti se sa ljudima sa kojima želiš da se družiš. Luksuz je izbaciti iz života sve ljude sa kojima ne želiš da imaš išta. 



Luksuzan život nije „zato što ti to zaslužuješ“, već zato što je ta stvar tebe dostojna. Luksuzan život znači imati mogućnost izbora. Da zakrpiš pocjepane hlače ili da kupiš nove. Da sama gledaš film ili da pođeš s prijateljima u kafić. Da se prepustiš ili boriš. 

Potražiš novi posao ili posvetiš nekom starom. Luksuz nije kada sve možeš sebi priuštiti, nego kada nađeš način da sebi priuštiš čak i kad nemaš mogućnosti za to. Luksuz je otputovati bilo gdje i bilo kad, imati svoje vrijeme pod kontrolom. 



Luksuzan život je živjeti po svojim pravilima. Ići ka svojim ciljevima. Ne tražiti opravdanja. Ne podilaziti. Ne pravdati se za svoje izbore, svoje snove, interesovanja. Luksuz je kada nemaš nikoga za vratom da ti diriguje kako da gradiš svoj život. Luksuz je raditi sve baš onako kako ti želiš, po svojim uslovima i pravilima.

Pokreće Blogger.