Ne uništava nas težak teret već način na koji ga nosimo: U teškim trenucima sjetite se 4 savjeta

Umorni ste i znate da na sebi nosite težak teret, čak iako to spolja ne izgleda tako. Međutim, to opterećenje nije ono što nas najviše muči, muči nas način na koji ga nosimo.


Preblemi nas svakodnevno slamaju. I sa godinama shvatamo da život nije tako sjajan kao što mi želimo da bude. Jedini način da se riješite gužve je olakšati svoj teret.“ - Andrew Tanenbaum.  Da, negativni događaji će vas proganjati zauvijek, ali nema razloga da se pretvore u vaš teret. 

Kako ih možete spriječiti u tome? Procijenite štetu. Vjerovatno se često osjećate satjerani u ćošak zbog svojih negativnih misli i problema, a onda kasnije nakon određenog vremena shvatite da ti problemi nisu bili tako veliki kao što nam se činilo. Zato uvijek pokušajte stvari sagledati iz drugog ugla.



Možete promjeniti vaše raspoloženje. Koliko god to željeli, vrlo je teško pronaći želju za promjenom raspoloženja, ali to je moguće. Osoba je u stanju pronaći snagu volje u sebi u trenucima kada joj je najpotrebnija. Volja je jedina stvar koja vam daje dovoljno snage da se probijate kroz život, uprkos težini svog tereta. 

Shvatite da opraštanje nije isto što i predavanje. Većina naših tereta dolazi iz prošlosti, jer su to sve osjećaji koje doživljavamo dok idemo naprijed. Svaku negativnu emociju koju iznova proživljavamo u mislima nosimo sa sobom kao teret. I sa svakom novom negativnom emocijom koju oživljavate u mislima stvarate još veći teret koji vam šteti.



Budite sigurni u svoju unutrašnju snagu. Iako bi u određenim okolnostima moglo biti vrlo korisno razgovarati s nekim o onome što vas muči, važno je zapamtiti da je to vaš teret, a sposobnost da se naučite sa tim nositi je dio procesa samootkrivanja i ličnog rasta.

Pokreće Blogger.