"Teško vam je razumjeti žene jer ih i ne slušate": 8 savjeta za srećniji odnos sa ženom

Ako želite svoj brak održati čvrstim, vrijeme je obratite pažnju na sitnice, jer one su te koje utiču na ljubavni odnos. Čitajte dalje kako bi naučili stvari koje žene žele da njihovi muževi češće primjećuju. 


1.Pratite ton njenog glasa: Ako želite održati dobar odnos, obratite pažnju ne samo na to šta vaša supruga kaže, već i na način na koji kaže. Ignorisanje tih znakova može uzrokovati razne vrste problema u odnosima, kažu stručnajci. Žene tada misle da njihovi partneri ignorišu jasne signale nevolje ili ne cijene iznenadnu sreću, jer ih nije briga. 

2. Pratite njen govor tijela: Ako ona prekrsti ruke, izvlači se iz vašeg zagrljaja ili generalno pokušava zadržati distancu, važno je primijetiti taj govor tijela i reagovati u skladu s tim. Žene žele da njihovi muškarci čitaju govor tijela. 3. Pohvalite njen intelekt: Intelekt održava stvari uzbudljivima u vezi.



Žene žele biti primijećene po onome kakve su i ko su, i žele biti hvaljene zbog svog intelekta. To je naročito važno za žene koje su odustale od posla da bi se posvetile djeci i porodici. Zato ne zaboravite da ih pohvalite. 4. Pohvalite njena ostvarenja: 

Bez obzira da li su upravo završile veliki projekt ili su napredovale, važno je da muževi priznaju uspjehe svojih žena na radnom mjestu, čak i kad nisu direktno vezani za finansijsku korist. 5. Podržite ambicije: Mnoge se žene osjećaju kao da se njihove profesionalne težnje tretiraju bezvrijedno. 



Dakle, definitivno se isplati reći vašoj supruzi da podržavate sve njene snove kada je u pitanju karijera. 6. Saslušajte probleme: Uvijek poslušajte šta se događa u životu vaše supruge, bez da osuđujete ili pokušavate biti onaj koji će to popraviti - slušanje je često ljepši gest od pronalaženja odgovora. 

7. Ne ističite nesigurnosti: Nemojte biti uzrok nesigurnosti svoje ljepše polovine već naprotiv, budite onaj ko će je postaći da zaboravi na njih. 8. Pohvalite kad se dotjera: Dotjerivanj je dugotrajno i često iscrpljujuće za mnoge žene. 

Zato je važno primjetiti i pohvaliti kada ulože dodatni napor da izgledaju lijepo. Ako želite održati svoju vezu zdravom, podijelite s njom svoje romantične i ljubavne misli kad god se pojave, i što je vrlo bitno uvijek budite iskreni.

Pokreće Blogger.