"Pogrešne veze nas pripremaju za one prave: Kako razlikovati prolaznu ljubav od sudbinske"

Pogledajte svoj život danas. Izlaziš s nekim, voliš i voljen si. I sve vaše prošle greške postavile su temelj zdravoj vezi u budućnosti. Zato trebate biti zahvalni na svakom pogrešnom muškarcu kojeg ste upoznali ili koji vas je povrijedio jer vas je baš on pripremio za nešto bolje.


Prolazne veze mogu se činiti kao sudbinske. Možete zavoljeti tako jako da niste ni svjesni da će vas baš taj muškarac najviše povrijediti a kad se to desi mislite da ste izgubili jedinu pravu ljubav. - Ne! Stvari ne funkcionišu tako. Prolaznu ljubav možete razlikovati od sudbinske po tome kako se osjećate u toj vezi i kako se vaš partner ophodi prema vama.

U sudbinskoj ljubavi muškarac neće učiniti ništa da vas povrijedi, a ako to učini onda će dati sve od sebe da se iskupi za tu grešku. U sudbinskoj ljubavi osjetite da je to to. A od prolazne veze imamo velike koristi. Nakon što prođete jednu ili više prolaznih veza naučite koliko je važno povjerenje.



Već znate šta je kompromis. I šta su granice. Znate kada i kako razgovarati o problemima. Možete "pročitati" raspoloženje voljene osobe. Znate kada i kako razgovarati o nečemu neugodnom, ali vrlo važnom. Već znate kako razgovarati o intimnosti. Kako izraziti svoju zabrinutost.

Čak naučite i kako se izviniti. I najvažnije - kako prihvatiti partnera takvog kakav je. Znate kada trebate biti sami. Razumijete šta vašeg partnera iritira, a šta voli. Znate kako živjeti u sadašnjosti. Znate kada i kako oprostiti... kako dati, a da ne očekujete ništa zauzvrat. Samo zato što voliš.



Niste savršeni, kao što niko nije. Ali pokušavate postati bolji i radite na tome. Sad kad znate sve ovo, shvatate da je vaša slomljena ljubavna priča više od gomile smeća. Razmislite šta ćete sa sobom ponijeti u sljedećoj priči i čega se treba riješiti. Pišemo vlastite ljubavne romane čak i kad ih ne znamo. A kakvi će oni biti - ovisi isključivo o nama i o onome što naučimo iz propalih veza!

Pokreće Blogger.