Osobine žena koje su mnoge muškarce motale oko prsta - Iz iskustva bračnog savjetnika

Ko zna bolje o ženama nego bračni savjetnik!? Kroz svoju praksu jedan bračni savjetnik je napravio analizu žena koje su sa određenim osobinama mnoge muškarce motale oko malog prsta.


Samopouzdana: Muškarci vole da budu u blizini žena koje su zadovoljne sa sobom. Oni vole da budu uz ženu koja se zauzima za sebe i za ono u šta veruje. Žena koja pokazuje drugima svoje samopouzdanje pokazuje da je srećna u svom tijelu, a to privlači druge.

Kultura: Kao što se ženi ne sviđa grub i nekulturan muškarac, tako se ni muškarcima ne sviđa žena bez manira. Takva žena je većini muškaraca odbojna. Samim tim, žena koja ima manire i zna kako se treba ponašati u svakoj situaciji privlači nekom posebnom energijom. 



Izbirljiva po potrebi: Možete vi biti najljepša i najsavršenija žena na svijetu, ali ako iznova birate loše partnere to mnogo govori i o vama. Jer vaši su izbori ono što ste i vi sami i pričaju umjesto vas. Pametna žena će znati pronaći partnera koji će je poštovati i ona neće pristati na ništa manje od toga. 

Nezavisna: Ona je magnet za muškarce. Ovdje nije riječ o materijalnoj nezavisnosti već o ženi koja zna šta želi u životu i kako da se izbori za to. Muškarci lude za ženom koja ima svoje hobije i afinitete i koja nije povodljiva, to daje do znanja da žena nije očajnički vezana za svoju jaču polovinu i muškarci takvoj ženi uvijek daju prednost.



Odlučna: Ovo je jedna od najvećih zamjerki ženama koje ne znaju šta žele i koje ne preuzimaju odgovornost za svoje odluke. Vrlo je neprivlačno za oba pola ukoliko svo vrijeme samo jedno mora da upravlja vezom. Privlačno je biti sa osobom koja je dovoljno snažna da bude odlučna i spontana i koja umije da vas prijatno iznenadi. 

Lavica, a ne očajnica: Ukoliko postoji samo jedna stvar koju bi muškarci izdvojili da ih odbija od žena, vjerovatno bi to bilo "očajnost". Očajne žene u većini slučajeva završe same, jer muškarce to odbija bez obzira koliko lijepe i zgodne bile. Kad muškarac zna da pored sebe ima lavicu koja bi mogla nastaviti život i bez njega on neće poželjeti da je izgubi.

Pokreće Blogger.