Brak se mijenja poslije djece: Istinita ispovjest muškarca o životu u braku nakon djece

Dobro je poznato da djeca mjenjaju čitavu situaciju u vezi/braku, a sada to gledamo iz ugla muškarca.


1.Mnogo više cijenimo društvo jedno drugog. Mi uživamo provoditi vrijeme zajedno i kad ne idemo nigdje. Kada imamo priliku da se odmorimo ne idemo po restoranima, putovanjima, barovima. Jednostavno opuštamo se kod kuće. Ne sjećam se da smo prije djece tako opušteno provodili vrijeme.

2. Mnogo smo se zbližili. Nakon što smo dobili dijete pozitivna promjena u odnosu s mojom suprugom je ta što smo međusobno više povezani. 3. Više smo empatični. Otkako imamo djecu moja supruga i ja više cijenimo naš brak I život nam je bolji.



Uče nas kako da se volimo bolje i pokazujemo empatiju jedni prema drugima. Imati djecu takođe nam je pomoglo da postanemo bolji tim i pružilo nam je mogućnost stvaranja važnih navika i disciplina u našem životu, pomažući nam da održavamo red u svom životu.

4. Iskreniji smo. Prema sebi i prema drugima. 5. Naša povezanost nikad nije bila jača. Prije smo bili posvećeni jedno drugom i našim ciljevima a sad se fokusiramo na dijete.  6. Trudnoća moje supruge učinila je da je više poštujem. 7. Posvećeniji smo jedno drugom više nego ikad.



8. Postali smo sjajan tim. Dobro smo komunicirali i oboje smo dobijali ono što smo trebali od veze. Nakon djeteta, postali smo nevjerovatna ekipa. 9. Izdvajamo "posebno" vrijeme jedno za drugo. Otkako smo postali roditelji zbližili smo se zbog zajedničke ljubavi i povezanosti koju imamo prema djeci.

Kad god vidim da moja supruga radi još više i trudi se još jače, zbog toga je više cijenim i moja ljubav prema njoj jača. Takođe, otkad smo roditelji, uveli smo sedmično noć za nas. Ovo održava našu komunikaciju snažnom i na taj način ne zanemarujemo jedno

Pokreće Blogger.