Sreća je imati dobrog muškarca u masi budala: 6 stvari na kojima će vam drugi zavidjeti

Dobro je imati prijatelje ali malo ko će biti pravi prijatelj dok će drugi zavidjeti na onome što imate. Ako imate šest najdragocjenijih stvari u životu smatrajte se srećnom osobom.


1. Imate normalnog muškarca u masi budala: Ako pored sebe imate normalnog muškarca vi ste srećnica. Šta znači normalan. To znači da se odnosi prema vama sa ljubavlju, poštovanjem, trudi se da vam ugodi i čini sve da vas usreći. Takav muškarac je rjetkost.

2. Zdravi ste: Drugim riječima, ako se razbolite, shvatićete koliko je dragocjeno. Cijenite svoje zdravlje. Ovo je najveći blagoslov u vašem životu. To je temelj svake druge sreće u životu. 3. Imate izbor: Vaša sloboda znači da imate dovoljno ambicija, entuzijazma i slobode da sami odlučite.



Ako je vaš izbor između "da" i "ne", onda nemate ni slobodu. Postoji razlika između načina na koji vi želite raditi stvari i načina na koji vam drugi predlažu. I ta vam se sloboda ne može oduzeti. 4. Vi ste bogata osoba: Nisi zaspao gladan sinoć, imate krov nad glavom.. Danas možete odabrati šta ćete obući.

Imate pristup čistoj vodi i struji. A sada ste na mreži. Imate sve da udobno živite. 5. Imate dom: Dom nije zgrada ili soba u kojoj živite. Dom je mjesto gdje žive ljudi koje volite - čak i ako su vaši sastanci virtuelni. Ovo nije tačka na mapi, već mjesto u vašem srcu, cigla od koje je izgrađen vaš čitav život.



Ljubav i poštovanje dijele se među ljudima, voljenima i članovima porodice. A ovo je pravi dar. Ako imate nekoga koga ćete voljeti, onda ste srećni. 6. Imate šansu: Vrijeme je dragocjeno. Sve što imate je prolazno. Ne sada, ili jednog dana. Ili uskoro.

Morate odlučiti šta ćete raditi s vremenom koje preostaje. Kada biste znali da je ovo veče posljednje, da li biste lako razumjeli kako ga provesti? Ovo nije retoričko pitanje. Na ovom svijetu ništa ne traje vječno.

Pokreće Blogger.