Ko su najbolji prijatelji u Zodijaku: Imati Strijelca za prijatelja je prava sreća

Astrolozi izdvajaju horoskopske znakove koji važe za najbolje prijatelje i dobar oslonac u životu.


OVAN: Najvažnija kvaliteta koju Ovnovi traže u prijateljima jest povjerenje, nekoga u koga se mogu pouzdati. Iako se čine jakima i otresitima, zapravo su prilično osjetljive duše. Samo ne znaju kako pokazati te emocije. Impulzivni su, imaju kratak fitilj i "vruću glavu" i svašta će izreći u efektu.

Bez obzira na to, njih izuzetno boli nepravda pa zato nikada neće dozvoliti da mu maltretirate prijatelja. Najviše mu odgovaraju osobe koje ga znaju spustiti na zemlju kada previše zapjeni, pogotovo one koje su rođene u znaku Lava, Blizanaca, Strijelca i Vodenjaka.



STRIJELAC: Iako su veoma društveni i uvijek spremni na avanture, oni ne žele trošiti svoju energiju i vrijeme na neozbiljne ljude. Vrlo su iskreni i otvoreni, i imaju mnogo poznanika oko sebe, ali samo uzak krug ljudi smatraju svojim prijateljima za koje bi sve učinili.

A za njih bi zaista preokrenuli planet naglavačke. Međutim, ako prijateljstvo pukne iz kojeg god razloga - Strijelci znaju biti osvetoljubivi. Pošto su sličnog mentalnog sklopa, uživaju u druženju s Ovnovima, Lavovima, Vodenjacima i Vagama.



VODENJAK: Oni su najotkačeniji znak Zodijaka, što znači da ćete se s njima i dobro zabavljati. Oni idu svojim putem i nije ih briga što drugi misle. U večernjem izlasku nju ćete prvu izgubiti jer vole lunjati. Sklapa prijateljstva na najneobičnijim mjestima.

U njenom krugu možete naići na potpuno različite likove koji nemaju ama baš ništa zajedničko. Ako to sve možete prihvatiti (da se ne možete sto posto osloniti na nju), pronašli ste dobrog prijatelja za cijeli život. Najbolje se razumije s Blizancima, Vagama, Strijelcima i Ovnovima.

Pokreće Blogger.