"I srećni parovi se svađaju ali na kvalitetan način": 10 karakteristika idealnih veza

Umjesto da razgovaramo o lošim odnosima, razgovarajmo o tome kakav bi idealan odnos trebao biti. 


Poštujete međusobne razlike i koristite ih u vašu korist. Najbolje od svega, po mom mišljenju, ovdje je prikladna sportska analogija. Neki su bolji u serviranju, drugi - u brzini trčanja, ali uz koheziju radnji, dobiva se stvarno bolji rezultat. Takođe u vezama. Oba partnera moraju shvatiti da svaki od njih ima prednosti koje drugi nemaju.

Prepirite se. Ne, ne često i nepristojno. Ali, ako se među vama stvori spor, to znači da svaki od vas ima svoje mišljenje, dok imate dovoljno snage da argumentujete svoj stav. I ovo je super! Odsustvo argumenata može ukazivati ​​samo na moguće prikrivanje osjećaja, odsustvo 100% iskrenosti u izražavanju nečijeg mišljenja.



Idealno je da oba partnera budu u potpunosti posvećena svojoj vezi, ojačavajući ih životnim suđenjima i radeći na stvaranju jedinstvenog tima. Prestanite sakriti nedostatke. Savršeni ljudi ne postoje. Ako namjerno skrivate nedostatke, igrate sebičnu ulogu, stavite masku pred svog partnera, on neće moći otkriti vašu pravu suštinu.

Normalni odnosi se grade na otvorenosti. Ako između vas ima osjećaja, bit ćete voljeni i cijenjeni zajedno sa svim manama i nedostacima. Znate kako ćutati zajedno. Jeste li ikada morali biti u istoj sobi i uživati ​​u tišini? Istovremeno, nema nespretnosti, dobro se osjećate zajedno, uživate u druženju jednih drugih.



Zadržavate svoju ličnost. Morate shvatiti da u bilo kojoj vezi morate biti to što jeste. Ne biste trebali biti poput nekoga, budite ono što jeste. Vi vjerujete jedni drugima. Povjerenje je temelj svake veze. Bez poverenja nećete moći mirno pustiti partnera da se sastane sa prijateljima, pa čak ni da ode na posao.

Nedostatak zabranjenih tema. Ako izbjegavate teške razgovore, kako ne biste uvrijedili voljenu osobu, to će podrazumijevati nepotrebnu neizgovorenost, što će dovesti do napetosti u vašoj vezi. Prihvaćate prošlost jedni drugih. Svako od nas ima prošlost. Kada otkrijete osobu, trebalo bi da poštujete i razumijete njegovu prošlost.



Pokreće Blogger.