"Dok nisam imao ženu pored sebe bio sam bolja osoba" - Biti sam ima svoje prednosti

Godine samoće ne uče nas samo o životu - one nas uče i kako biti sjajan kad dođe prava osoba.


Dugo sam bio samac, bež djevojke i žene, i u tom periodu došao sam do saznanja da je dobro biti sam i da zapravo želim ostati sam i imati priliku da se fokusiram na sebe. Proveo sam duge sate u kancelariji, puno sam putovao poslom i osjećao olakšanje ne ostavljajući nikoga niti išta iza sebe.

Bilo je lakše usredotočiti se na moja prijateljstva, moj volonterski rad postignutiji i općenito sam osjećao olakšanje. Kao samostalni momak, zabavljao sam se sa prijateljima, dok aktivno nisam pokušavao nikoga upoznati. Ironično, osjećao sam se kao da sam upoznavo više njih kad se uopšte nisam pokušao upoznati s nekim.



Ova aktivno namjerno-jednostruka faza trajala je vjerovatno 18 mjeseci, u kojima sam njegovao mnoga prijateljstva, usredotočena na ono što najviše želim raditi, i, da budem iskrena, jako sam se zabavio. Prije nego sam bio samac, možda sam se pretvarao da volim hobije potencijalne djevojke.

Tada se nisam baš brinuo da ne dijelimo puno interesa među nama, ali sada znam da je važno voljeti ono što radite zajedno. Ne imati nikoga za koga bi se borio naučilo me na važnost zdravog sukoba u odnosima, shvatio sam da su i male svađe dobre, to je znak da želite da radite na svom odnosu.



Dok sam bio samac, naučio sam kako volim da mi se stan čisti, kreveti i rublje rade. Naučio sam i na šta volim trošiti svoje vrijeme i energiju, a ono za što smatram da je gubitak. Fokusirao sam se na svoju porodicu i to mi je pokazalo koliko su mi važni.

To mi je omogućilo da razumijem sve porodične veze, vrijednujem ih, i želim da budemo svi povezani. Dakle, dok nisam imao ženu pored sebe bio sam bolja osoba, a sada kada je nađem siguran sam da ću biti još bolji partner.

Pokreće Blogger.