Šta činiti ako posumnjaš da te partner vara: Psihološki trikovi za otkrivanje istine

Šta da radiš ako sumnjaš da te tvoj dragi vara: Prije nego što ishitreno reaguješ razmisli par stvari.


Kada se jednom probudi sumnja da vas partner vara, teško ju je otkloniti. Čak i kada se sumnja potvrdi, mnoge žene se neće tako lako okrenuti i napustiti partnera. "Ako želi da bude s njom zašto je u braku sa mnom? Jer želi “i jare i pare”. Ukoliko se on zaista zaljubio u tu ženu i ne može da zamisli svoj život bez nje onda će vas ostaviti, što neki muškarci i rade.

Oni koji tako ne misle su jednostavno pohlepni pa žele da uživaju i u vama i u njoj. Da li je pogrešno da ga pratim ako posumnjam? Ne. Nemojte se uopšte osećati krivom zato što štitite sebe. Kao njegova supruga imate svako pravo da znate šta on radi s vašim zdravljem, finansijama i osećanjima. 



SAČUVAJ VEZU: Zašto on nastavlja aferu s njom? On to radi zato što veruje (iz iskustva) da ćete mu oprostiti. Često žene koje su udate za serijske preljublnike vrište i viču na svog partnera kada saznaju za aferu, ali na kraju ne preduzmu ništa konkretno.

Mnogo puta me je slagao, kako da mu ponovo verujem? Da ponovo naučite da verujete nekome je jako teško, a u nekim slučajevima i nemoguće. To je individualni izbor, a samo ćete vi znati kada se opet osećate prijatno u vezi onoga što je rekao ili uradio. Nema brzog rešenja za neveru. Zapravo, potrebno je da prođu godine kako biste obnovili poverenje.



Mnogi muškarci misle da će priznanjem okončati čitavu priču, ali to nije tako. Znam da ima vezu, ali da li je seksualna? Naravno da jeste. Nebitno da li gleda pornografiju, vara vas sa ženama na internetu ili ima fizičku aferu, sve se svodi na to da on želi samo površan odnos.

Ukoliko se radi o internet preljubi upitajte ga da li bi zaista želeo da radi te stvari sa vama, a ne sa nekim drugim i tako poradite na onom aspektu braka koji je zakazao. Da li sam ja kriva? Kako može biti vaša krivica nešto za šta ne znate da se događa?

Možda je on i želeo da prebaci krivicu na vas s dobro poznatim izgovorima – niste mu posvećeni, previše ste zauzeti, previše se bavite decom. Ali, svako bi trebalo da prihvati odgovornost, pa nek uradi i on isto.

Pokreće Blogger.