Kako očuvati pozitivan duh: "Sačuvajte ono dijete u sebi i ispunite njegove želje"

Ako želite očuvati pozitivan duh u svojoj starosti sačuvajte ono dijete u sebi i ispunite njegove želje.


Mnogi tvrde da su tridesete godine najbolji period života, vreme kada smo svesni svojih mana i vrlina, konačno slobodni od finansijskih i ličnih nesigurnosti. U tridesetima smo zreli i stabilni, ali postoje ljudi koji su ipak preterali sa ozbiljnošću.

Više se ne zabavljaju dobro kao ranije jer smatraju da su previše odrasli. To jednostavno nikada ne smete postati. Više ne slavite svoj rođendan: Srce vam više ne lupa ubrzano u 6 ujutru? Nemate više osećaja da ste danas posebno lepe i da sijate u svom rođendanskom stajlingu?



Nema poklona? Ako ste se ovde pronašle, znači da ste po ozbiljnosti daleko ispred svojih godina. Efikasnost vam je važnija od zabave: Da, sigurno je osoba produktivnija ako joj je svaki korak maksimalno veliki. Ali, nije dobro stalno iznova raditi – pre ili kasnije, čovek pregori.

Za vikend navijate alarm jer imate još puno toga da uradite: Dok ste ranije voleli vikendom da duže spavate, sada "trčite" da budete vikend ranoranilac. Šta bi vaša „nekadašnja tinejdžerka“ rekla na to? Priznajte: U subotu se ništa ne događa pre 11 sati, a nakon toga samo dobre stvari.



U igraonici ostavite decu da se sama igraju: Prerasli ste si tobogane, lavirinte? Kada izvedete decu u igraonicu, vi ih ostavite da se sami zabavljaju, dok recimo pijete kafu posmatrajući njihove igrarije. Pokušajte još jednom, možda će vam biti čak zabavnije nego ranije. Dok jedete sladoled mislite na kalorije:

Sramite se! To jednostavno ne može tako! Ko kupi sladoled, mora uživati u njemu! Tu jednostavno morate biti stroge! Ne ljutite partnera dečjim forama: Doza zabave i šale su uvek dobrodošle. To će vam čak uštedeti terapiju za parove. Naime, naučno je dokazano da su parovi koji se zabavljaju duhoviti, kao i srećniji!

Pokreće Blogger.