Brak je zavjet na ljubav i vjernost - Kad nestane to dvoje, šta imate tu još tražiti?

Brak se sastavlja kao dokaz ljubavi i vrijednosti. Kad nestane to dvoje, šta imate tu još tražiti? Brak nisu mitovi u koje mnogi vjeruju. Ovo su neki od njih:


Brak je ugovor: Brak je pravni ugovor, ništa više i ništa manje. Obvezuje dvoje ljudi u smislu pravnog statusa i imovine. Povijesno i tradicionalno gledano, bračni ugovori bili su ekonomskog karaktera. Imovina žene prenosila se na muškarca te je žena postajala pravno vlasništvo i odgovornost mladoženje, zbog čega je mladenka tradicionalno uzimala prezime mladoženje.

Sve te stare običaje mnogi znaju i smatraju da to danas nije relevantno, no bolje je pitanje zašto su te tradicije i danas prisutne na proslavama vjenčanja - tvrdi Laura. Za brak je potrebno puno više od ljubavi: Ideja da je za dobar i dugotrajan brak sve što trebate ljubav, je zamka.




U većini slučajeva brak propada zbog neusklađenih vrijednosti i mišljenja. Ako toga izostaje, ne možete pronaći zajednički jezik i postići zajedničke ciljeve. Ljubav je važna, ali pravi recept za uspješan brak je predanost, uvažavanje, povjerenje, poštovanje i privlačnost.

Oba partnera te vrijednosti trebaju promicati, jednako i svaki dan. - Naraštajima koji dolaze treba prestati prodavati mit da je ljubav istinska osnova braka - kaže. U braku ne postoji pola-pola: Još od feminističkih pokreta govori se da su žene jednake muškarcima te da mogu imati sve: djecu, dom, obitelj i karijeru.



Nažalost, svijet još uvijek ne funkcionira tako - kaže Laura. Od žena se sada očekuje da imaju profesionalnu karijeru, da imaju djecu, odgajaju ih i da vode brigu o kućanskim poslovima. Na kraju, svi misle da muškarci i žene ulažu podjednako truda u odnos, no to se najčešće ne događa.

Dosljednost u obećanjima važnija je do braka: Odnosi dobro funkcioniraju ako su prisutne zajedničke vrijednosti i predanost. Ono što su si supružnici obećali prije stupanja u brak, treba svaki dan održavati. Posvećenost bračnom partneru je istinska demonstracija ljubavi.

Pokreće Blogger.