Kako smo ovdje dospjeli: Što je omladini u svijetu suludo - Kod nas je moderno

Nije ni čudo što smo odgojili generacije kojima je jedini hobi pijančenje po kafanama, igranje igrica, gledanje youtube vlogova i izbjegavanje svake vrste obaveze koja im se nalaže - pa tako ih učite!


Od mladih kreću promene. Od početka njihovog osnovnog obrazovanja, potrebno je pokazati im njihovu mogućnost da trenutno, a i u budućnosti mogu učiniti nešto po pitanju napretka društva, da je njihova uloga velika, i da kako odrastaju postaje sve veća.

Kod nas je sve naopako, što je u svijetu suludo kod nas je moderno. Na primjer, uzimajući u obzir omladinu iz Amerike. Oni se od malih nogu uče da je prekomjerno izlaganje suncu veoma opasno s toga to i izbjegavaju, dok se omladina kod nas "prži na suncu po čitavo ljeto. Nije ni čudo što nam djevojke sa 25 godina izledaju kao žene od 50.



Dtrugo, da istina je - svagdje u svijetu djeca izlaze i lumpuju, ali samo kod nas je moderno i popularno visiti po kafanama po čitav dan, izlaziti svaku drugu veče do 5 ujutro i piti alkohol u većim količinama kako bi ispao što veća budala - jer je to kul. U svijetu je drugačije.

Pored toga... Prema rezultatima određenih istraživanja više od 80% maloljetnika, u dobi između 15 i 17 godina, barem jedanput je otišlo u sportsku kladionicu i učestvovalo u igrama na sreću. Zabrinjavajuće zvuči podatak da 42% srednjoškolaca i mladih svakodnevno ide u sportske kladionice.



Nerijetko se dešava da zbog odlazaka u kladionice veliki broj srednjoškolaca ima veliki broj neopravdanih časova zbog izostanaka s nastave i odlaska u kladionice. Način na koji mladi odrastaju i u kakvom društvu se nalaze tokom svog odrastanja, ima veliki uticaj na njihov dalji razvoj, što se tiče njihovog mišljenja I društvenog delovanja.

Da bi se ovi problem rešili, u obrazovni sistem potrebno je uneti određene promene, kojima bi se na što veći mogući način ukazalo da neke stvari koje čine nisu pametne iako oni u toj dobi misle da su žargonski rečeno - kul.

Pokreće Blogger.