Mudrosti Pyotra Mamonova: "Ako ga voliš - voli, ako ne voliš idi bestraga"

Život se ne može objasniti riječima ali se njegove mudrosti mogu prenositi sa koljena na koljeno.


Mamonov danas rijetko napušta udaljeno selo koje se nalazi u blizini Moskve gdje živi već 17 godina sa svojom suprugom baveći se poljoprivredom i potpuno je posvećen duhovnosti te rijetko ima kontakte s vanjskim svijetom.

Široj javnosti je najpoznatiji po fenomenalnom ruskom filmu Ostrov (Otok) koji je 2006. dobio nagradu za najbolji ruski film, a sam Mamonov za najboljeg ruskog glumca za glavnu ulogu u kojoj u biti – glumi sebe. Iz njegovih govora vidi se da sve više liči na oca Anatolija koga je glumio u filmu „Otok“.



On uopće ne teži da se nekome svidi, već naprosto živi, a ponekad priređuje koncerte i predstave. Njegova životna pravila su jasna i svakom razumljiva, kao na dlanu: Ako voliš – voli, ako ne voliš – idi bestraga Ne vrijeđajte ljude i ne ljutite se na druge.

Recite „volim te“ čak i kad niste sasvim sigurni u to. Govorite to često. Što češće dodirujte osobu koju volite. Uvijek gledajte sugovornika u oči. Ne plašite se promjena, ali nemojte ni čeznuti za njima. Pravite kompromise.



Od svakog događaja napravite praznik. Nikada ne grdite druge i ne donosite sud o tuđim ukusima. Idite ka Bogu, tražite Boga, čak i ako ne vjerujete u njega. Zaspite s osmijehom. Uvijek čestitajte rođendan prijateljima.

Pokreće Blogger.