Istraživanja pokazuju: Zbog kojih razloga muškarci često raskidaju

Vjerovali ili ne, istraživanja su došla do zaključka da su žene mentalno jače i hrabrije od muškaraca.


Studija iz 2015. godine je otkrila nešto veoma uznemirujuće i iskreno šokantno. U ovoj studiji zaključeno je da su stope razvoda bile povišene u situacijama u kojima je žena bolesna, ali ne u situacijama u kojima se muž razboleo. Ovo sugeriše da su muškarci bili skloniji tome da napuste svoje bolesne žene u trenucima kad su im bili najpotrebniji.

 Za potrebe ove studije, istraživači su pratili živote više od pet stotina pacijenata za koje je identifikovano da velike medicinske probleme, a koji su takođe bili u braku u vreme dijagnoze. Odatle su praćeni parovi i oko pedeset tri posto populacije pacijenata je rastavljeno.



Ovi istraživači su mogli zaključiti da je ženski rod bio podložan napuštanju od strane partnera, kada su se nalazile u ozbiljnim medicinskim stanjima. Njihova otkrića objavljena su u raznim časopisima  i mogu se opisati kao vrlo srceparajuća.

Zašto se ovo dešava može da se svodi na niz razloga, ali je takođe važno napomenuti da što duže budete zajedno, veća je šansa da će vaš brak potrajati u ovakvoj situaciji. Jedan od razloga za to može biti da žene izgleda pružaju mnogo više podrške u svojim odnosima nego muškarci.



Kada se stvari promene, izgleda da su mnogo spremniji da odu. Žene koje više podržavaju i brinu se o svom partneru, češće ostaju uz njega i u najgorim situacijama. Ova tema, generalno, je teška za shvatanje i ima puno pitanja koja će ostati bez odgovora.

Međutim, kada je u pitanju dijagnoza neke ozbiljne bolesti, bez obzira da li ste muškarac ili žena, ne bi trebalo da brinete da li će osoba koju najviše volite ostati u blizini. Jedna od najvažnijih stvari koje treba zapamtiti kada je vaš partner bolestan je da ste mu preko potrebni!

Napuštanje broda koji tone i pokušaj da se krene dalje u teškim situacijama nije put kojim treba ići. Možete da uspostavite sistem podrške koji će pomoći vama i vašem partneru kroz težak period. Ne, nećete biti prisiljeni da ostanete, ali ako volite osobu, ne dozvolite im da prođu kroz takve stvari same!

Pokreće Blogger.