Fitnes instruktorica savjetuje: "I majke imaju pravo uživati u životu"

Žena koja ostvari porodicu i rodi djecu ne mora nužno da se fokusira na njih i zapusti svoje potrebe.


Fitness blogerica Sia Cooper (30) iz Mississippija izazvala je brojne komentare trolova nakon što je na Instagramu objavila fotografiju svojih leđa, u bikiniju, s odmora koji je u lipnju provela na Bahamima. U lipnju je, kaže, nije objavila jer je bila 'zabrinuta zbog svog celulita', no odlučila ju je ipak podijeliti na stranici Dnevnik fit mame, koju vodi. Kaže da joj je želja potaknuti ostale dame da se osjećaju bolje u svome tijelu te ohrabriti ih da podijele svoje fotografije.

Oduševila se kad je vidjela da je njen post dobio 20.405 lajkova te pogotovo brojni komentari podrške i divljenja zbog toga što je kao majka imala hrabrosti za takvu objavu. No, ima i korisnika Instagrama koji joj poručuju da se 'pokrije, jer je majka'.



Sia je objavila još jednu svoju fotografiju u bikiniju i prenijela jedan od komentara koji glasi: 'Da biste pokazali svoje prednosti, ne morate se tako pokazivati, majka ste, razmislite o tome što će vaša djeca misliti kad vas vide jednog dana'. Zgodna blogerica na to je odgovorila u opisu svoje fotografije, napisavši da je za djecu bolje da imaju majke koje pozitivno gledaju na svoje tijelo, jer to može dobro utjecati na njihovo samopoštovanje.

Otkad bi to mame trebale sakrivati svoje tijelo? Otkad majkama više nije dopušteno da se osjećaju seksi? Što mislite, kako su bebe uopće došle na svijet? - napisala je i dodala: 'Želim da moja djeca vide majku koja se dobro osjeća u svom tijelu.



Želim da moja djeca vide majku koja je sigurna u sebe. Osim toga, oni vole moju guzu i koriste je kao bongo kad spremam večeru, ili stojim u redu u trgovini'. Dodala je kako je ona sama odrastala s majkom koja je mrzila svoje tijelo, što je dovelo do toga da i sama kao tinejdžerica zamrzi svoje tijelo, tako da joj stalno zamjera kad bi se učinilo da je dobila na težini.

Borila sam se kao lavica da bih konačno zavoljela sebe, i tek prije nekoliko godina počela sam ponovno javno nositi kratke hlače. Dala bih sve na svijetu da sam mogla imati drugačiju majku i zato mi je važno da moja djeca svakodnevno vide i osjećaju moju pozitivu, ne samo zbog izgleda, nego i zbog moje osobnosti - pojasnila je Sia.

Dodala je kako ne postoji pravilo po kojemu žena ne bi smjela nositi bikini samo zato što je rodila. Majkama je ponekad potrebno da uživaju u svojoj koži, jer treba priznati da majčinstvo može učiniti da se osjećamo manje seksi. Ostavlja nas iscrpljene, depresivne i umorne, da zurimo u ogledalo gledajući bivšu ljusku sebe koju često jedva prepoznajemo. I teško je slaviti svoje tijelo kad je prekriveno strijama i labavom kožom nakon poroda, kaže Sia.

Pokreće Blogger.