Savjeti stručnjaka: "Zdravstveni problemi vaših predaka bi se mogli odraziti i na vas"

Kanadski doktor Geri Bloč objašnjava kako zdravstvenih problemi predaka utiču na naše zdravlje.


Ukoliko imate genetski predispoziciju za razvijanje bilo koje vrste bolesti morate da pratite sledeće smernice. Niko ne može da vam garantuje da će sledeći saveti da vam garantuju večno zdravlje, ali uveliko mogu da spreče pojavu razvijanja kancerogenih ćelija.

1. Zdrava ishrana: Zdravom hranom možete i do 40 odsto da smanjite šansu za razvijanje mnogih zdravstvenih problema. U svakodnevnu ishranu ubacite dve do tri porcije svežeg voća i povrća. Izbegavajte brzu hranu, obimne porcije i tako sačuvajte zdravlje i fit telo.



2. Pijte puno tečnosti: Da li ste znali da voda može da spreči probleme bešike. Redovan unos tečnosti čini da se bešika stalno prazni. Preporuka je da svakodnevno pijete minimum dve litre dnevno. Preporuka je da pijete sveže ceđene sokove od voća i povrća.

3. Redovno vežbajte: Redovna fizička aktivnost može da smanji mnoštvo zdravstvenih problema za 20 odsto. Čak i 20- minutna šetnja svakoga dana je dragocena za zdravlje. 4. Kafa je vaš prijatelj: Ukoliko volite kafu onda imamo dobre vesti za vas.



Kafa može da smanji rizik od pojave tumora mozga za 40 odsto. Poslednje studije pokazale su da kofein u sebi ima agense koji pomažu u borbi protiv ćelija raka. 5. Smanjite upotrebu telefona: Neke studije su ukazivale da postoji uska veza između tumora mozga i radijacije koju emituju telefoni.

Kada vam nije potreban nemojte ga koristiti, već vreme provodite sa porodicom u prirodi. 6. Unosite dovoljno vitamina D i kalcijuma: Unosite hranu koja sadrži vitamin D i uzimajte suplemente kalcijuma jednom do dva puta nedeljno..

Jer dovoljan nivo ova dva vitamina u telu može da smanji rizik od razvoja raka. 7. Slušajte svoje telo: Ukoliko osećate neke tegobe potrebno je da odete kod lekara. Nemojte da ignorišete bolove jer to može da vodi u još veći problem.

Pokreće Blogger.