Penelope Kruz u 5.deceniji: "Važno je spavati 12 sati i izbaciti mliječne proizvode"

Penelope Cruz je jedna od najljepših i najpoznatijih španjolskih glumica u istoriji filma.


S 44 godine, Penélope Cruz izgleda bolje nego na početku karijere: uvijek je bila lijepa, dojmljivih crta lica, ali danas tu prirodnu ljepotu naglašava ono što dolazi iznutra i što se stječe iskustvom, životnom srećom i, naravno, uspjehom.

Španska glumica Penelope Kruz je majka dvoje dece, a tajna njenog bezvremenskog izgleda je u mediteranskoj ishrani, plesu, jogi i trčanju. Penelope je već 19 godina vegetarijanka, a za dobar izgled ističe da je jako važan san, pa ponekad spava i 12 sati dnevno.



A u svoj raspored uspeva da uglavi čak pet obroka dnevno. - Izbegavam mlečne proizvode i šećer. Pijem mnogo vode, jedem mnogo voća i povrća. Izbegevam alkohol i prestala sam da pušim, otkrila je jednom prilikom Penelope.

Obroci joj obiluju zelenim povrćem, orašastim plodovima, semenkama, proteinima i mahunarkama. Penelopin omiljeni obrok je vrlo jednostavan- komad hleba, nekoliko kapi maslinovog ulja i so. Kako kaže, ne jede ga tako često jer je kalorično.



 Penelope jede i testeninu, ali ističe da ne treba preterivati sa ugljenim hidratima. Smatra da je najvažnije da izbegavate brzu hranu koju je ona zamenila kuvanim jelima. 

Pokreće Blogger.