Razvedena žena savjetuje: "Zaradite svoj dinar, ne dozvolite da zavisite od nekog"

Niko ne može garantovati da će ljubav ili veza potrajati zauvijek, zapravo ništa nije zagarantovano.


Rozmeri Prust je imala 36 godina kada se razvela 2000. godine. Na početku razbod je bio prijateljski - ali kada se njen bivši suprug opet oženio uhvatila je sebe kako tone u depresiju. Zbog toga je uzela godinu dana odmora. - Moj bivši suprug i ja imamo četvoro dece, koja su tada imala od šet do 12 godina.

Moj tadašnji suprug je radio kao inženjer te smo se stalno selili, pa je taj pritisak postao neizdrživ. Nakon razvoda Rozmeri i njen suprug su se lepo slagali i čak ušli u nove veze. - Ali on se nakon toga oženio i kada je pozvao našu ćerku koja je tada imala 13 godina da joj kaže da će dobiti brata doživela sam strašan šok.



Osetila sam se povređenom- U tom nekom periodu moja nova veza je doživela borodolom i jednostavno nisam mogla da izađem na kraj sa činjenicom da je moj bivši sebi napravio novi dom, dok se moj život raspadao - ispričala je Rozmeri.

Nakon toga kod Rozmeri se javio strah od izlaska napolje. - Mesecima nisam mogla da izađem iz kuće, čak ni u kupovinu. Bilo je dana kada bih ispratila ćerku u školu, a onda se vratila u krevet i sakrila ispod pokrivača gde niko ne bi mogao da me povredi.



Izgubila sam dosta kilograma, a ponekad me nije bilo briga da li nosim istu odeću mesecima. Tek kada sam potražila stručnu pomoć shvatila sam da je sve to posledica razvoda i da je vreme da krenem napred. Razlog je jednostvan, razvod nije nešto što prođe samo od sebe.

To je tugovanje, odvratno je, ali je i finalno. Sa razvodom dolaze i suđenja oko strateljstva nad decom i novi partneri. Tako da posledice toga mogu da se jave kada najmanje očekujete. Bitno je da svaka žena zarađuje svoj dinar i da ne zavisi od nikoga.

Jer nikada ne znate kad će vas neko iznevjeriti i ostaviti bez igdje ičega. Čak iako je žena ta koja je donela odluku da želi razvod krivica i praznina su neibežni. Možda žena nije bila srećna u braku, ali i dalje mora da izađe na kraj sa gubitkom koji se javlja.

Pokreće Blogger.