Dubokoumni savjeti čuvenog psihologa: "Sjetite se često da vas uskoro neće biti"

I kada vas stignu loša vremena, imajte na umu da vi sami odlučujete kako ćete ih prebroditi.


19 dubokih uvida Sergeja Lazareva: 1. Nisam ranije shvaćao zašto u kulturi postoji neizgovoreno pravilo koje zabranjuje čitanje tijekom obroka. Ispostavlja se da obrok dok se nešto čita, ili smo ispred ekrana ili diskusija o političkim i obiteljskim problemima može traumatizirati dušu osobe, jer tijekom obroka informacije slobodno ulaze u podsvijest.

2. Svaka bolest, bilo da je to problem na organskom nivou ili u funkcionalnosti, potječe iz razvoja agresije u duši. 3. Znate li zašto pijete? Čovjek mora voljeti svijet oko sebe, jer ako ne osjeća ljubav prema svijetu, u duši se razvija stanje nelagodnosti i počinje duhovna agonija.



Čovjek pokušava to prigušiti nekim sredstvima. To dovodi do ovisnosti o drogama, do alkoholizma, raznih vrsta zloupotrebe supstanci. Pravi uzrok ovisnosti i alkoholizma je smanjen nivo ljubavi u vašoj duši. A takvo ustrojstvo javlja se zbog jakih prekršaja (grijeha), zbog suzbijanja ljubavi prema ljudima.

4. Hoćete savjete o tome kako biti zdrav i dugo živjeti? Nikad ne zamjerajte nikome i ničemu. Ni sudbini, niti Bogu, ni prošlosti, niti ljudima. Izvana, ponašajte se kako želite, ali iznutra – bilo koji zahtjev, zamjeranje koji imate je program uništavanja osobe kojoj ga postavljate. Stanica ne može podnijeti žalbu tijelu, na osnovu vlastitih interesa.



Ne može, jer je to program raspadanja tijela. Takva stanica je odbijena, bolesna. 5. U svakodnevnom životu često dozvoljavamo sebi govoriti loše o ljudima, o sebi, o našoj sudbini. Ispostavilo se da ova navika uništava zube. 6. Mi smo uvijek podsvjesno prvi koji uvrijede onoga koji nas onda svojim ponašanjem uvrijedi.

7. Činjenica je da Kristova zapovijest nije upućena na oblik, već na sadržaj, na naše emocije. “Okrenite drugi obraz onom tko vas je udario” – ovo nije poricanje fizičke zaštite. I nije opravdanje agresije. 8. U stvarnosti, moguće je promijeniti situaciju oko sebe samo promjenom sebe. Prvo što treba učiniti: odustati od želje da kontroliramo situaciju.

Shvatiti da situacija, u osnovi djeluje za vas.Započnite s osjećajem da svaka sekunda, sve što je oko vas – može nestati. Sjetite se često da vas uskoro neće biti. Bližnji vas može izdati, napustiti vas, uvrijediti ili umrijeti svake sekunde. Da svake sekunde možete umrijeti. Zatim, malo po malo, tvrdoće će nestati, a ljubav će ostati. Vaš osjećaj ljubavi ne bi trebao ovisiti ni o čemu.

Pokreće Blogger.