Kažu da majke ništa ne rade - Svojoj sam djeci i učitelj i doktor bez dana odmora

Da li ste bar jednom čuli kako majke i domaćice samo sjede kući i ništa ne rade?


Umorna od konstantne fraze “ali što ti radiš cijeli dan?”, tattoo umjetnica Ryshell Castleberry s Floride, odlučila je napisati i objaviti na Facebooku, počast svim majkama koje su svoj život podredile djeci i domu. Objava je doslovno eksplodirala.

Dobila je preko 640.000 lajkova, a tekst je podijeljen više od 300.000 puta. Možda vam se čini da je brojka velika, ali to nije dovoljno. Ovaj tekst bi trebali pročitati svi ljudi diljem svijeta kako bi majke doista dobile poštivanje zbog svoje goleme žrtve, a sve za dobrobit svoje djece i obitelji.



Međutim, nisu se baš svi složili s njezinom objavom. Neke majke koje rade su iskritizirale Castleberry, s dodatkom na objavu: “ima nas koje to sve čine i rade.” Castleberry je pokušala braniti svoju objavu rekavši: „da bi sve mame koje rade ili očevi koji rade ili bilo tko, zapitati.”

Evo koja su zanimanja majki koje "ne rade ništa": Ja radim kao majka kod kuće 24 sata dnevno… Ja sam majka, Ja sam žena, Ja sam kćer, Ja sam alarm, Ja sam kuharica, Ja sam sluškinja, Ja sam majstorica, Ja sam konobarica, Ja sam dadilja, Ja sam medicinska sestra.



Ja sam fizički radnik, Ja sam zaštitar, Ja sam savjetnik, Ja sam tješitelj, Ja nemam godišnji odmor, Ja nemam dozvolu za bolest, Ja nema slobodan dan, Ja radim i noću i dalju, Ja sam na dužnosti cijelo vrijeme, Ja ne primam plaću… i “Žena je poput soli”

 Ali opet, često čujem frazu: “što ti radiš po cijeli dan?” Posvećeno svim ženama koje su dale svoje živote za blagostanje svojih obitelji. Žena je poput soli: njezina se prisutnost ne pamti, ali njeno odsustvo, ostavlja sve bez okusa.

Pokreće Blogger.