Savjeti za ljubavnice: "Ako tebi priča loše o majci svoje djece, šta će drugima pričati o tebi"

Čak i da se razvede, da li je on ono što želimo? Ako vara ženu, postoji li garancija da "ti" nisi ona iduća koja će na svojoj koži osjetiti kako je bilo njegovoj supruzi? 


Zar dosita vjeruješ da je njegova supruga onakva kakvom ju je opisao? Vjerujte mi, nije. Iza njegovih okrutnih riječi često se nalazi požrtvovna supruga i majka, nježno ljudsko biće koje nije zaslužilo da je se vara. Misli li itko na bol koju će prouzročiti vaša sreća?

Onaj koji je usamljen i željan ljubavi, ostavit će vas usamljene kada se zasiti. Ako je doista velika ljubav u pitanju, budi toliko ponosna i sačekaj da se razvede. To je najbolji način da se dozna kakvi su njegovi osjećaji. Onda će biti samo vaš, i nećete biti ona koja grli muškarca koji na sebi još uvijek ima miris svoje supruge.



Uvijek imate mogućnost izbora, i vi sami odlučujete što je za vas najbolje. Ipak, sreća se ne gradi na tuđoj nesreći, niti na tuđim suzama. To bi svi trebali imati na umu. Oni nesretni odjednom postaju sretni uz svoju suprugu s kojom su još uvijek u braku. Zar to ne govori dovoljno?

Ostaje činjenica da on potpis na papir za razvod nikada neće staviti, kao i mnogi od njih. Čemu onda lažna obećanja? Čemu zavaravanje? Zar ne bi bilo bolje da igraju otvorenih karata, ali onda bi uspjeh bio ravan nuli. A u njima krv vrije. Želja za promjenom, ali i želja da se dokaže da je još uvijek poželjan muškarac, jača je od svega.



Ipak, ostaje činjenica da su oboje svjesno ušli u takav odnos, i da im to odgovara. Zatvaraju se oči pred istinom, i gaje se lažne nade. Zašto? Pored toliko slobodnih muškaraca, zašto oženjeni? Koja to žena želi muškarca sa okovima braka, sa teretom koji je dio njega?

Pokreće Blogger.