Genijalni trikovi kako bi se mogli riješiti peruti zauvijek - Počnite od loših navika

Perut je problem koji zahvata veći dio stanovništva i prouzrokuje veliki kompleks mnogima.


Preslana hrana može pojačati prhutanje: Polovice stanovnika ima problema s prhuti. Češće se javlja kod muškaraca te kod osoba s masnijom kožom. Prhutanje može pojačati premasna i preslana hrana, kao i pretjeran unos alkohola. Ako vam smeta kvasac, možete imati više prhuti.

Prhutanje se pojačava kod ljudi koji se ne češljaju barem jednom dnevno jer se češljanjem ili četkanjem koža na glavi oslobađa mrtvih stanica kože. Prhut može pojačati i alergijska reakcija na kvasac. Važno je jednom tjedno oprati četku sapunom Nakon svakog češljanja očistite češalj ili četku, a jednom tjedno ih isperite četkicom sa sapunom.



Vodite računa da su vam ruke čiste ako dodirujete kosu i ne pretjerujte s prolaženjem prstiju kroz vlasi. Kod ispiranja kose, nakon regeneratora, umasirajte u vlasište dvije žličice jabučnog octa pomiješanog s istom količinom vode i ostavite dvije minute. Laneno ulje je korisno za kožu vlasišta Uvedite u prehranu jednu do dvije žličice lanenog ulja na dan.

Ono sadrži esencijalne masne kiseline, koje su korisne za zdravlje kože općenito, pa i kože vlasišta. To je dugoročna terapija koja će imati i druge pozitivne učinke. Šampon na glavi treba držati barem 5 minuta Kod tretmana kose specijaliziranim šamponom važno je kod šamponiranja držati ga na kosi barem pet minuta, jer u tom periodu djeluju ljekoviti sastojci preparata.



 Da biste se riješili prhuti iz kose, u šampon kojim inače perete kosu možete dodati šličicu sode bikarbone. Već i jedno pranje može biti dovoljno da se riješite dosadnih bijelih ljuskica, no budite oprezni - soda bikarbona djeluje pročišćujuće, upija i uklanja masnoće i ulja, pa može djelovati isušujuće na kožu vlasišta.

Antibakterijska i antigljivična svojstva: Sredstva za tretiranje prhuti sadrže tvari s antibakterijskim i antigljivičnim svojstima, poput ulja čajevca i salicilne kiseline. Ako sami koristite prirodne pripravke, jako pazite da ne pretjerate s količinom (kod ulja čajevca ne više od pet kapi na bocu šampona).

Jer tako ne biste oštetili kožu ili izazvali jače perutanje. Manjak vitamina b: Jedan od uzroka za nastanak prhuti može biti i manjak B vitamina. Da biste ga nadomjestili, uvrstite u prehranu plodove mora (ribe i kamenice, na primjer), svježe povrće i orašaste plodove.

Pokreće Blogger.