Dirljive riječi princeze Dajane: "U braku nas je bilo troje - Neko je morao otići"

Princeza Dajana je bila osoba koju je cijela nacija i region voljela, nažalost nije imala mnogo sreće u svom životu. Iako je činila velika djela za narod širom svijeta - nije joj uzvraćeno.


U intervjuu za televiziju BBC, koji je emitovan u novembru 1995, princeza od Velsa javno je rekla šta misli o ljubavnici svog muža Čarlsa, znalo se da govori o Kamili mada joj nije spomenula ime. "U tom braku nas je bilo troje, pa je bila pomalo gužva", rekla je princeza.

 Probajte da se oporavite od takvog javnog poniženja, pogotovo kad ga izrekne prelepa ranjiva princeza, čija je ogromna popularnost samo porasla nakon smrti u saobraćajnoj nesreći 1997. "Volela bih da budem kraljica u srcima ljudi", rekla je Dajana u onom čuvenom intervjuu za BBC dve godine pre smrti.



Dajana je takođe bila modna ikona kakvoj nema ravne. Da li će je britanska javnost prihvatiti i zavoleti novu ljubav princa čarlsa Kamilu, kao što je voljela Dajanu? Verovatno ne na isti način. Vojvotkinja nikada neće biti, niti je ikada to pokušala da bude, druga Dajana.

Bilo da postane kraljica ili princeza supruga, Kamilin osećaj za pravdu, njena stabilnost i očigledna srdačnost prema onima koji su manje povlašćeni od nje mogli bi da navedu Britance da je na kraju zavole kao što su nekada voleli prvu suprugu njenog muža. Javnost se menja.



 Ali posle 10 godina Kamilinog braka s Čarlsom odnos britanske javnosti prema njoj bitno je smekšao. Međutim, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je dovoljno smekšao da bi se njen suprug usudio da ženu koju voli proglasi za kraljicu.

Ljudi bliski kraljevskoj porodici kažu da je njegova davnašnja želja da, ukoliko postane kralj, Kamila bude krunisana zajedno s njim, što bi značilo da je najzad prevalila put od zle ljubavnice do potpuno prihvaćene životne partnerke.

 "Čarls se nada da će je javnost ipak na kraju prigrliti", ističe izvor blizak kraljevskoj porodici. Za ispunjenje te želje, međutim, nema mnogo vremena. Čarlsova majka, kraljica Elizabeta, napuniće 90 iduće godine. Dobrog je zdravlja, ali svakako više nije mlada. Posmatrači sve češće pokreću pitanje kakva će biti Kamilina uloga u slučaju da Čarls postane kralj.

Pokreće Blogger.