Bolje ne bacajte ljusku od jajeta - Mogli biste je iskoristite na 6 izvrsnih načina

Velika je šteta bacati ljusku od jajeta jer je možete iskoristiti na mnogo načina. Možda je to staromodna štedljivost, ali na nama je da damo šansu stvarima koje smo možda bacili. 


Imajući ovo na umu, sakupili smo nekoliko upotreba za nešto osnovno što svi imamo u kući, ali i svi to bacamo: ljuska od jaja! Đubrenje bašte. Poboljšajte vrt uz pomocć vašeg doručka! Isperite i uklonite unutrašnju membranu u ljuski jajeta. Skladištite suve ljuske jaja u velikom, sigurnom mestu.

Obećavamo da neće smrdeti. (Ako redovno jedete ukusne omlete, posuda se brzo napuniti!) Skrcajte ih do finih, sitnih komadića sa drvenom ili metalnom kašikom. Kada prolećne temperature omekšaju tlo, možete posuti po vašoj bašti mlevene ljuske jaja, kako biste zemljištu obezbedili veliki izvor kalcijum karbonata - dodatni bonus: smanjuju kiselost tla!



Čišćenje kože. Stavite ljusku od jaja u malu posudu punu jabukovog sirćeta i ostavite da se natopi time nekoliko dana. Natapajte smesu na manje iritacije kože ili na svrab. Napravite neotrovno abrazivno sredstvo. Prvo, sakupite ljuske od oko desetak jaja.

Kada ste spremni da pripremite sredstvo za čišćenje, operite ljuske jaja i postavite ih na pleh za pečenje. Osušite ljuske na suncu ili na laganoj vatri u rerni nekoliko minuta. Upotrebite tučak, mlin za kafu ili brzi blender kako biste napravili finu pastu od ljuski.



Trebalo bi da imate oko 1 šoljicu praha. U posudu dodajte 3 šolje sode bikarbone u prah od ljuski jaja. Da biste očistili neku površinu, prašak samo pomešajte sa sirćetom (ili vodom). Koristite ovu formulu na loncima i posudama (sa zapečenom hranom), vratima kabine za tuširanje, fugama ili toaletnoj šolji.

Za baštu iz snova. Razbijte jaje pri vrhu i izvadite sadržaj koji možete da iskoristite za ukusan omlet ili nešto drugo po želji. Potopite ljuske u posudu sa vodom i deterdžentom kako bi se isprale. Za to vreme presecite kutiju na dva dela, tako da odvojite poklopac od dna. Deo u kome stoje jaja stavite u poklopac pa zalepite. Kutiju možete da dekorišete po želji.

Pokreće Blogger.