Riječi koje vrijedi pročitati: "Nikada više neću trošiti snagu na pogrešne ljude"

Najveća greška u životu jeste kad se posvetiš lošim ljudima, kada im pokloniš svoje vrijeme i dobrotu a oni su ti koji to ne zaslužuju... Naučite na vrijeme da cijenite sebe više...


Ne trošite život na one koji od vas traže da se odreknete svojih vjerovanja da biste se prilagodili njihovima. Ne trošite život, ni riječi, ni znakove pažnje na one koje su vas stavili na dno liste svojih prioriteta dok ste vi njih stavili na sam njen vrh. Neće ti dani dobro završiti.

Želite li žaliti bačeno za to vrijeme? Ne trošite život na neke ljude koji vas stalno podsjećaju na svoju vrijednost indirektno tako umanjujući vašu.Ne trošite život na ljude s kojima su razgovori uvijek bili biranje riječi, i ukoliko ste rekli nešto pogrešno dugo ste osjećali posljedice toga.



Ne trošite život na one koji nikada nisu vidjeli vaše suze, one koji nikada nisu razumijeli što se nalazilo u pozdini nasmijanog lica, one koji niti malo nisu imali strpljenja sa vašim slabostima. Ne trošite život na ljude koji vas nikada nisu čekali, a možda je to čekanje bilo upravo radi njih.

Ne trošite snagu da biste njihovu glumu pretvarali u neka druga značenja, da biste opravdavali njihove loše postupke, da biste njihovu ljubomoru i zavist tumačili kao veliku brigu i ljubav za vas. Nikada se to ne izrodi dobro. To su jednostavno loši ljudi.



Sa dobrog stabla mogu izaći samo dobri plodovi, sa lošega staba ne mogu nego truli plodovi. To je činjenica i za sve ostalo. Ne trošite život na ljude čija je ranvnodušnost prema vama toliko velika da se iz svemira može vidjeti ali je jedino vi ne vidite.

Ne trošite život na one u čijoj blizini osjećate neki strah jer strah nema nikakve veze s ljubavlju. Zaštitite svoje vrijeme jer je ograničeno i brzo mu dođe kraj. Više od toga nećete primiti. Samo na taj način pokazat ćete koliko vam je stalo da svaki dan priuštite sebi ono što zaista zaslužujete.

Pokreće Blogger.