Popularna autorka: "Ako ste ikada pomislili da trebate ostaviti supruga - trebate"

Ako ste ikada pomislili da trebate ostaviti supruga jer ne se osjećate srećno - trebate...


Nikad nisam bila svesna koliko čovek može biti usamljen u braku, ležeći kraj partnera, bez dodira, svako na svom mobilnom, poput brodova koji se mimoilaze. On je sjajn muškarac i brižan otac. Koliko sam samo želela ponovo da se probudi strast.

 Međutim, imali smo malu decu i njih bi razvod uništio. Zato sam ostajala. Odlučila sam ostati svaki put iznova. I svaki dan bi deo mene umro. Moji sinovi napreduju i život im možda ne izgleda onako kako smo planirali i kako sam sanjala, ali imaju majku koja ponovno živi.



Davno su mi rekli da u svakoj situaciji moram naći nešto pozitivno, da u svemu moram tražiti sitna zadovoljstva, da ću se tako spasiti. I pronašla sam pozitivne strane… I nakon što sam donela odluku, a onda sledeću i onu iza, čula sam ono što je trebalo da čujem od svoje omiljene autorike Šerlil Strajd:

Idite iako ga volite. Idite iako je nežan, veran i drag. Idite iako vam je najbolji prijatelj i vi ste njegov. Idite iako ne možete zamisliti život bez njega. Idite iako vas obožava i vaš odlazak bi ga mogao slomiti. Idite iako će vam prijatelji biti razočarani, iznenađeni ili ljuti.



Idite iako ste nekad davno rekli da ćete ostati zauvek. Idite iako se bojite da budete sami. Idite iako ste sigurni da vas niko nikad više neće voleti kao on. Idite iako nemate gde da odete. Idite iako ni sami tačno ne znate zašto ne možete da ostanete. Idite jer to želite. Jer želeti da odete je dovoljno."

Pokreće Blogger.