Ana Mihajlovski o razvodu: "Da bi ste bili sretni u braku trebate raščistiti 3 stvari"

Poznata glumica i voditeljica otvoreno je razgovarala o razvodu i svom lošem iskustvu.


Brak kao društveni koncept najčešće nosi prefiks svetinje - nešto što je nedodirljivo i neuništivo. Ovo je ključni razlog zbog kojeg se udaljeni bračni drugovi, koji više ne žele da provedu vreme zajedno jer nemaju dobar razlog, osećaju kao gubitnici. Pali su na testu društva.

Nisu ispunili očekivanja i pitaju se gde je ljubav nestala, zar im nisu rekli da je ona jedina koja će trajati doveka. S obzirom da je razvod kod nas još uvek tabu i da se poteže pitanje razmaženosti bračnih drugova i sebičnosti, oni koji više nisu u braku osećaju se kao polovna roba.



Kao neko ko je toliko samoživ da niko ne može da ga trpi i da nije ni čudo zašto ga niko neće. A, možda vas neće u životu. Niste imali sreće, loše ste birali i to nije uopšte toliko strašno. Pa, čak nije ni strašno ostati sam jer je najveći ljudski strah ostati sam.

Možda je zaista bolje biti srećan sam sa sobom nego ići iz veze u vezu, iz braka u brak u nadi da će biti bolje. Možda neće nikad biti bolje, dok ne budete sami sa sobom dobro. Ne treba partnere da muči - šta to nije u redu sa mnom, već kako da učinim da mi je sve u redu sa mnom.



Ana Mijhalovski na Instagramu je napisala otvoreno pismo braku. Kako se osećala zbog njega, kakva su njena iskustva i da ne planira više da ga upražvanja, kako je sarkastično napisala - ja ću vala kupiti papagaja. Kao što je napisala voditeljka - prvo naučite da spavate zadovoljni sami sa sobom.

Onda ćete naučiti i kako da delite tu istu postelju sa nekim drugim. Ako ne uspe - bože moj nije kraj nikakvog univerzuma, naučili ste nešto i ne morate, ako ne želite ponovo - iako društvo to od vas očekuje.

Pokreće Blogger.