Možda niste ni znali: 7 trikova koji bi mogli očistiti i najtvrdokornije mrlje

Prave domaćice uvijek imaju "keca u rukavu" to jest riješenje za svaki problem. Tako i za razne mrlje postoji nekoliko načina da se uklone. U ovom slučaju donosimo njih 7.


Kako bi i nakon pranja zadržala snježnu bjelinu, priklonite se ovim pouzdanim metodama i trikovima koji uklanjaju i najtvrdoglavije mrlje s bijele odjeće. Soda bikarbona: Ovaj kuhinjski sastojak uvijek je dobar prvi korak u skidanju mrlja koje ne idu dolje klasičnim pranjem.

Pomiješajte sodu s vodom i u nju namočite zamrljan odjevni predmet te pustite da odleži najmanje pola sata. Sodu bikarbonu možete dodati u svako pranje neovisno o mrljama kako biste pojačali učinak, a možete složiti i pastu od nje koju potom nanosite izravno na mrlju.



Ocat: Poput sode bikarbone, i ocat možete dodati svakom pranju ili ga razrijediti s vodom i u tome namakati odjeću prije samog pranja. Soda i ocat savršeno djeluju i u kombinaciji. Napravite pastu od tih dvaju sastojaka i nanesite je na mrlju. Neka stoji tako najmanje pola sata prije pranja.

 Deterdžent za posuđe: Kao što skida tvrdokornu masnoću s tanjura i tava, sredstvo za pranje suđa odličan je izbor i za odjeću svih boja, a najučinkovitiji je kod mrlja od ulja i šminke. Vodikov peroksid: Utrljavanjem 3-postotnog hidrogena na svježu mrlju, ona će nestati istog trenutka.



Ali to vrijedi samo za bijelu odjeću. Ovu tekućinu možete dodati deterdžentu prije pranja želite li osvježiti bjelinu rublja. Izopropil alkohol: Ovo organsko otapalo majstor je u borbi s mrljama te čak uklanja i tintu s odjeće. Najprije namočite zaprljan komad, a onda nanesite izopropanol na mrlju.

Neka malo odstoji prije pranja. Vodikov peroksid + soda bikarbona + voda: Ako ništa od dosadašnjih osnova ne pomaže svaka za sebe, vrijeme je da ih lijepo pomiješate, a to ćete učiniti tako da istu količinu hidrogena i sode dodate u dvostruko više vode. Ta je otopina idealna za skidanje mrlja od krvi, hrane ili znoja. Poslije namakanja operite odjeću strojno.

 Vodikov peroksid + soda bikarbona + deterdžent za suđe: Ova mješavina najjačih sastojaka za uklanjanje mrlja skida čak i one najtvrdokornije – žute mrlje od znoja. Deterdžent za suđe pomiješajte s hidrogenom u omjeru 1:2 i tomu dodajte dovoljno sode bikarbone da se formira pasta. Utrljajte mješavinu na mrlje od znoja i pustite da odstoji najmanje pola sata. Kao i sa svakim dosadašnjim trikom, poslije namakanja odjeću operite na uobičajen način.

Pokreće Blogger.