Stručnjaci otkrivaju: Kako bi mogli jednostavno navesti ljude da vam vjeruju

Agent Robin Dreeke donosi neke izvanredne metode kako svakoga možete ubjediti da vam vjeruje na veoma jednostavan način. U nastavku otkrijte njegove trikove:


Robin Dreeke je kontraobavještajni agent i koautor knjige 'Kodeks povjerenja' (The Code of Trust). Kaže da je bit 'platinastog pravila' da se prema ljudima postupa onako kako oni žele biti tretirani. To znači da ljudi trebaju koristiti određeni stil komunikacije.

Taj stil se sviđa njihovom sugovorniku kako bi postavili temelje odnosa, dobili ono što žele ili potaknuli daljnju komunikaciju, piše Business Insider. Postoje četiri načina komuniciranja: U jednom trenutku tijekom svoje karijere u FBI-u, Robin Dreeke je napustio 'zlatno pravilo'.



To jest staru izreku da 'prema drugima treba postupati onako kako bi mi sami željeli biti tretirani' i promijenio svoju taktiku. Počeo je pratiti što njegovi sugovornici žele, to jest kako oni žele da ih se tretira te je počeo primjenjivati tu tehniku u komunikaciji.

 'Zlatno pravilo' zamijenio je drugom taktikom - 'platinastim pravilom' koje kaže da ljude treba tretirati onako kako to oni žele, a ne onako kako mi sami želimo biti tretirani. Razgovarajte s njima o temama koje su njima važne, na način koji oni lako mogu razumjeti.



Oni će biti skloniji da vam daju ono što želite. Sustav se svodi na četiri različita načina komunikacije. Cilj je shvatiti s kakvom osobom komunicirate i koristiti to znanje za vođenje razgovora. Četiri tipa komuniciranja prema tipu osobe su: Izravan, usmjeren na zadatke.

Izravan, orijentiran na ljude. Neizravan, usmjeren na zadatke. Neizravan, orijentiran na ljude. Kada je u kolovozu prošle godine posjetio ured Business Insidera Dreeke je rekao da je općenito korisno shvatiti je li netko orijentiran na ljude ili zadatke. - Ako je netko više orijentiran na ljude.

Tad čovjek u razgovoru koristi puno više personalizacije, zamjenica, priča više osobnih priča i anegdota. Ako želite imati odličan razgovor i angažirati nekoga poput ovog, koristite te informacije kako biste im se približili - objasnio je Dreeke.

24sata.hr

Pokreće Blogger.