Kako otkloniti mamurluk: 10 genijalnih trikova kako bi ga se mogli riješiti

Bliži se vrijeme praznika u kojem je skoro pa nemoguće odbiti "bar čašicu" alkohola.


Glavobolja, mučnina i osećaj da vas je pregazio kamion kazna su za preterivanje u piću, a od unete količine alkohola zavisi vreme trežnjenja, ali i jačina propratnih simptoma. Srećom, ima puno načina da ublažite simptome mamurlika. VODA: Alkohol je diuretik što znači da odvodi vodu iz tela.

Zato dehidriramo. Voda je nabolji izbor jer će nadomestiti nedostatak tečnosti. ĐUMBIR: Čaj od đumbira smanjuje osećaj mučnine. Sličan efekat ima i čaj od nane. RASOL I SOK OD KISELIH KRASTAVACA: Rasol je najpoznatiji narodni lek za mamurluk.



Za brzo delovanje se preporučuje da puna čaša ujutru i još jedna u popodnevnim satima. I sok od kiselih krastavaca je delotvoran kod mamurluka. Kisela tečnost sadrži sirće, so i vodu i može vam pomoći da utolite žeđ i unesete elektrolite i natrijum u organizam.

 SOK OD PARADAJZA: Ovaj sok će vas snabdeti vitaminima, mineralima i preko potrebnom vodom. BANANA, KIVI I SPANAĆ: Ovo voće i povrće bogato je kalijumom, važnim elektrolitom koji nestaje kao posledica diuretičkog efekta alkohola. JAJA: Jaja će vam očistiti organizama.



Ona su puna amino kiselina koje pomažu rad jetre i smanjuju dejstvo acetaldehida hemikalije koja je odgovorna za glavobolju. SUPA: Kokošija supa nadomestiće nedostatak natrijuma i vode u organizmu kao posledice dehidratacije nastale usled pijanstva.

Piletina i povrće sadrže cistein, koji olakšava rad jetre. LEKOVI PROTIV BOLOVA: Aspirin i lekovi na bazi ibuprofena ublažiće ili potpuno otkloniti glavobolju i bolove u mišićima, ali ne bi trebalo da ih pijete ako imate mučninu. VOĆNI SLADOLED: Nije baš preporučljiv ako imate mučninu, ali zahvaljujući njemu nećete dehidrirati. TOST: Prepečeni hleb, tost i krekeri sadrže visoku količinu skroba i veoma su delotvorni kada su u pitanju želudačne tegobe. Oni će pomoći će i vašoj jetri da reguliše nivo šećera u krvi.

pink.rs

Pokreće Blogger.