Kako da djeci povećate imunitet - 5 načina koje bi svaki roditelj trebao znati

Kada dođe zima roditelj mora biti spreman da dobro zaštiti dijete od virusa.


Sledećih 5 koraka ključni su u izgradnji dečjeg imuniteta:  1. Izloženost virusima i bakterijama Ako dete čuvate zaštićeno od svega, jednom kad se izloži virusu ili najbezazlenijoj bakteriji, teže će je podneti nego druga deca koja su češće izložena dežurnim krivcima za dečje bolesti.

Tako postaju otporniji. 2. Dalje od duvanskog dima Što je dete manje, štetni uticaj duvanskog dima je veći. Boravak na hladnom vazduhu mnogo će više uraditi za dečji imunitet od toplog vazduha ispunjenog dimom cigarete. Samo treba da dete adekvatno obučete i svi problemi su rešeni!



 3. Ishrana Svi znamo koliko je zdrava ishrana važna za jak imunitet, jer obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioskidansima, koji udruženim snagama grade jak odbrambeni sistem u telu. Znamo da je teško i da deca pretežno odbijaju zhdrave namrinice.

Ali morate da se potrudite da pronađete način da vaše dete svakog dana pojede bar po jednu porciju voća i povrća. 4. Pranje ruku Pre i posle jela treba ruke prati, nemoj da te za to opominje mati... Zapravo, pre i posle jela, nakon odlaska u toalet i dolaska spolja dete mora da opere ruke.



Dok su mali, o tome morate vi da vodite računa, jer se deca često dodiruju rukama po licu, nosu, očima i ustima, a ako su im ruke prljave, lako će se zaraziti. 5. Prevencija Pored svega navedenog, ubacite i dodatke ishrani koji će pomoći uspostavljanju i održavanju prirodnog balansa crevne mikroflore, i tako doprineti izgradnji jakog imuniteta deteta. Odličnim se pokazao ProbioKid Immuno, dijetetski proizvod koji predstavlja mešavinu 3 soja probiotika i jedan prebiotik sa snažnim sinbiotičkim delovanjem.

stil.kurir.rs

Pokreće Blogger.