Koliko je jaka vaša veza: 7 najvećih izazova kroz koje partneri prolaze

U svakoj ljubavnoj vezi postoje prepreke koje vas sputavaju, ovo su neke od njih...



Nepoverenje: Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju mladi ljudi, jeste sticanje poverenja u partnera. U eri društvenih mreža, prevare su prisutnije nego ikad. Zato se postavlja pitanje kako razviti kvalitetan odnos u kome neće biti trzavica, provera i ograničavanja.

Partner je kontrol-frik: To što ste sa nekim u vezi, ne znači da pripadate toj osobi, ili ona vama. Obe strane treba da imaju pravo na slobodno vreme i aktivnosti koje im prijaju. Stoga, ne pokušavajte da namećete svoje mišljenje ili menjate dečka ili devojku.




Naravno, paralelne veze ili bilo koje ponašanje koje vama smeta, ne smete dopustiti. Nedostatak komunikacije: Ovo je jedan od ključnih problema u vezama današnjice, koji predstavlja barijeru u građenju stabilne veze. Ukoliko svaki dan ne odvojite vreme za razgovor ljubav će se ugasiti.

Mislite jedno o drugom, postavljajte pitanja koja će vas zbližiti i učiniti da veza potraje. Mešanje ljubavi i požude: Ne može se reći da ljubav nije komplikovana, pre svega zato što treba razgraničiti šta zapravo osećate. Strast i privlačnost su jedno, a ljubav nešto sasvim drugo.



Kada nekoga volite, prihvatate ga sa svim vrlinama i manama, pravite planove i želite ceo život da provedete sa tom osobom. Nedovoljan trud: Kada uplovimo u vezu, često partnera uzimamo zdravo za gotovo. Manje se trudimo, jer smo pronašli osobu koja nam odgovara.

Nije retkost ni da se jedna strana trudi da začini odnos i unese svežinu, a druga ne, što u jednom trenutku dovodi do kraha. Trudite se da malim gestovima pažnje pokažete da vam je stalo do partnera.Osoba sa kojom se tajno viđa: Najlakši izlaz iz problema današnjim ljudima, jeste tajno viđanje sa drugom osobom koja ih, za razliku od partnera, razume.

Lakše je imati rezervu sa strane, nego poraditi na odnosu koji imamo. Različiti prioriteti: Možda su vama ljubav i veza na prvom mestu, a vašem partneru karijera trenutno odnosi prevagu. Razlike u planovima i prioritetima čest su kamen spoticanja, i kao rezultat veoma često imaju prekidanje veze.


Citymagazine.rs


Pokreće Blogger.