Kako sačuvati ljubav od izgaranja i zasićenja: 5 psiholoških savjeta

Ako želite očuvati ljubav u vašem ljubavnom odnosu važno je da poradite na tome. Donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u tome.


Porodični sklad se gradi na dobro poznatim faktorima: sposobnosti povjerenja, sposobnosti praštanja i želje da se ide ka zajedničkom cilju. Dodali bismo još jedan važan element – druženje. Iznenađenja, takođe, nisu na odmet. 

Možete iznenaditi jedno drugo nečim jednostavnim poput buketa ruža na krevetu, poruke u džepu jakne ili provokativnog selfija kada ste razdvojeni. Sve zavisi od vaše mašte. Podijelite odgovornosti: Ti pereš suđe, a on briše. Vi brišete prašinu, a on usisava. 



Kada podjelite odgovornosti onda u vašem odnosu nema vremena za dosadu i svađu. To je ono što znači živjeti u harmoniji sa voljenom osobom. Ako ste zajedno, a pritom svako radi svoje, to nikako ne znači da nemate teme za razgovor. 

Svako treba s vremena na vrijeme da bude sam. Možete listati časopis i uživati u omiljenom soku dok vaš supružnik surfa internetom. Ili gledati seriju dok on navija za svoj omiljeni fudbalski tim. Činjenica je da kada su parovi skupa, ali zauzeti svojim poslovima, to samo jača harmoniju njihovog odnosa. 



Pronađite izlaz: Mnogi od nas nalaze smisao svog života u partneru. Nema ništa loše u maženju i negovanju voljene osobe. Ali od velike pažnje, brige i kontrole 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, čovjek se lako umori.

Ako u opisanom primjeru vidite sebe i ne želite da izgubite svog partnera pretjeranom kontrolom, pokušajte se prebaciti na nešto korisno i pronađite nešto po svom ukusu. Počnite da pravite nakit, crtajte slike, pletite, prijavite se na časove plesa, joge ili kuhanja. Pustite mu da ima vrijeme za sebe. To je neophodno.

Pokreće Blogger.